Ιβανόφ: Προς όφελος της Ελλάδας το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου
Τα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ στο Βήμα της Κυριακής. Τονίζει ότι η κυβέρνησή του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς υπήρξε ελάχιστη. «Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι εις βάρος της Ελλάδος, αλλά αντιθέτως προς όφελός της» αναφέρει.
Τα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια, δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής τονίζει ότι η κυβέρνησή του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς υπήρξε ελάχιστη, ενώ η αστυνομική συνεργασία παραμένει ανεπαρκής.
«Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι εις βάρος της Ελλάδος, αλλά αντιθέτως προς όφελος της» αναφέρει.
Και προσθέτει: «Παρά τον κλειστό διάδρομο κάθε βράδυ καταγράφουμε περί τις 100 απόπειρες παράνομης εισόδου. Φαίνεται ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτυγχάνουν να συλλάβουν τη σοβαρότητα των κινδύνων ασφαλείας που προκύπτουν από την κρίση».
Ο κ. Ιβάνοφ, μάλιστα, απορεί που δεν μπορεί καν να συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του, ενώ σε σχέση με την ονοματολογία τονίζει ότι πρέπει να προηγηθεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.
«Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται αγνοώντας το και αποφεύγοντας την επικοινωνία. Ούτε το προσφυγικό θα λυθεί έτσι, ούτε το ονοματολογικό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442