Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιτέλα: Το ΔΝΤ να δώσει εξηγήσεις, υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του

Πιτέλα: Το ΔΝΤ να δώσει εξηγήσεις, υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του

Οι διαρροές σχετικά με το ΔΝΤ, εάν επιβεβαιωθούν, θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Ταμείου και δείχνουν ότι επιδιώκει πολιτικούς σκοπούς και γι' αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, δήλωσε  ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της ελληνικής αξιολόγησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες και κάλεσε το ΔΝΤ να μην βάζει αδικαιολόγητα εμπόδια, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη «ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους».

Οι διαρροές σχετικά με το ΔΝΤ, εάν επιβεβαιωθούν, θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Ταμείου και δείχνουν ότι επιδιώκει πολιτικούς σκοπούς και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη είδηση σχετικά με τη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτό θα θέσει και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΔΝΤ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί ως πολιτικό όργανο, με επιδίωξη πολιτικών στόχων. Εμείς περιμένουμε μια επίσημη διάψευση από το ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Πιτέλα .

«Αναμένουμε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι θεσμοί θα συμφωνήσουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

»Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές έχουν ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και καλούμε το ΔΝΤ να μην βάζει αδικαιολόγητα εμπόδια σε αυτήν.

»Μια συμφωνία για εκλογίκευση των δημοσιονομικών στόχων, θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθουν οι συζητήσεις για μια ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

»Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους να εξετάσουν σοβαρά αυτή την ευκαιρία, ώστε να μην πέσει το βάρος μιας νέας επικίνδυνης συζήτησης για το μέλλον της Ελλάδας στους ώμους της Ευρώπης. Η ΕΕ δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Η Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και κάθε αναβολή συμφωνίας εκ μέρους του ΔΝΤ, κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Ένωση και να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το βρετανικό δημοψήφισμα.

»Το ΔΝΤ παίζει με τη φωτιά και το παροτρύνουμε να σταματήσει με αυτή την ανεύθυνη διπλωματία των άκρων» καταλήγει η δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024