«Κλείδωσε» το φορολογικό πακέτο, ποιους χτυπούν οι νέοι φόροι
Έναν στους δύο φορολογούμενους μέσω της άμεσης φορολογίας και το σύνολο των φορολογουμένων μέσω της έμμεσης φορολογίας θα επιβαρύνει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής «κλείδωσε» την Πέμπτη το βράδυ και πρόκειται να έρθει με νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από το Πάσχα.
Έναν στους δύο φορολογούμενους μέσω της άμεσης φορολογίας και το σύνολο των φορολογουμένων μέσω της έμμεσης φορολογίας θα επιβαρύνει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής «κλείδωσε» την Πέμπτη το βράδυ και πρόκειται να έρθει με νομοσχέδιο στη Βουλή πριν από το Πάσχα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με την τελική πρόταση της νέας φορολογικής κλίμακας, το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η έκπτωση φόρου με αποδείξεις, καθώς και με την εφαρμογή της νέας αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης προκύπτουν τα εξής:
Τα πολύ χαμηλά εισοδήματα ως 9.100 ευρώ θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρο· από 9.100 έως 27.000 ευρώ εισόδημα θα προκύψουν πρόσθετοι φόροι έως 176 ευρώ ετησίως· για εισοδήματα από 27.001 έως 43.000 ευρώ προκύπτουν ελαφρύνεις· από εκεί και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις που διευρύνονται όσο αυξάνει το εισόδημα.
Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που απορρέουν από τις υποχρεώσεις της συμφωνίας, η κυβέρνηση, με τη συνταγή «λίγα απ’ όλους», θα προχωρήσει επίσης σε σειρά αυξήσεων στην έμμεση φορολογία σε… ό,τι κινείται.
* Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Ψάχνει αντίδραση κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ
- Κλιμακώνουν με 48ωρους αποκλεισμούς οι αγρότες επικαλούμενοι «το δικαίωμα στη ζωή» – Σύγκρουση επιλέγει το Μαξίμου
- Σέρρες: «Δεν είναι δολοφόνος – Ήταν κακιά στιγμή» – Ο αδελφός του 16χρονου που σκότωσε στο ξύλο τον 17χρονο
- Γαλλία: Τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού
- «Υπάρχει μόνο ένας Έλληνας σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο» – Ο Παυλίδης αποθεώνεται από την A Bola
- Η τελευταία λέξη της Μπριζίτ Μπαρντό – Τι είπε η Β.Β. στον σύζυγό της πριν φύγει από τη ζωή
- Μινεάπολη: Οργή και διαδηλώσεις για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 37χρονης από πράκτορες της ICE
- Τζένη Μπότση: Χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης με τον Αλέξανδρο Μιχαλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442