Διαμαντίδης ο 5ος «Euroleague Legend» της Ιστορίας
Την ύψιστη τιμή από τη Euroleague έλαβε απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος «βαπτίστηκε» και επίσημα «θρύλος» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τιμήθηκε πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Τσεντεβίτα και πρόσθεσε το όνομα του δίπλα σε έναν άλλο Euroleague Legend, τον θοδωρή Παπαλουκά, αλλά και τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Ραμούνας Σισκάουσκας.
Την ύψιστη τιμή από τη Euroleague έλαβε απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος «βαπτίστηκε» και επίσημα «θρύλος» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Δείτε το φωτορεπορτάζ
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού τιμήθηκε πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Τσεντεβίτα και πρόσθεσε το όνομα του δίπλα σε έναν άλλο Euroleague Legend, τον θοδωρή Παπαλουκά, αλλά και τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Ραμούνας Σισκάουσκας.
Η τιμητική πλακέτα της Euroleague για την προσφορά του Διαμαντίδη στο ευρωπαϊκο μπάσκετ παραδόθηκε στα χέρια του Καστοριανού γκαρντ από αυτά του «τοτέμ» του Παναθηναϊκου, Φραγκίσκου Αλβέρτη, τη στιγμή που το ΟΑΚΑ σειόταν ρυθμικά με το λατρεμένο σύνθημα των «πράσινων» φιλάθλων: «Διαμαντίδης οεοεοε»! Είχε προηγηθεί βίντεο στο μάτριξ του κλειστού με μεγάλες στιγμές της καριέρας του «3D», το οποίο συνοδεύτηκε με μεγάλη… απαίτηση των φιλάθλων, όπως εκφράστηκε με το σύνθημα: «Μη σταματήσεις αρχηγέ!».
Ο Διαμαντίδης, ο οποίος διανύει την τελευταία του σεζόν στην ενεργό δράση, έχει καταφέρει μέσα στη 12ετή θητεία του στα παρκέ της Euroleague να κατακτήσει τρεις φορές την κορυφή (2007, 2009, 2011) σε 5 παρουσίες σε φάιναλ φορ και να «αναρριχηθεί» στην πρώτη θέση τεσσάρων βασικών στατιστικών κατηγοριών στην ιστορία της διοργάνωσης. Από το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο τη σεζόν 2004-05 απέναντι στη Μάλαγα, το οποίο είχε συνδυαστεί με «διπλό» του Παναθηναϊκού (75-83, 3/112004, 1η αγωνιστική με απολογισμό 5π., 6ρ., 1ασ., 4κλ., 1 μπλοκ σε 29 λεπτά συμμετοχής), μέχρι σήμερα, ο «3D» είναι πρώτος σε συμμετοχές στην αρχική πεντάδα (228), σε ασίστ (1.237), σε κλεψίματα (431) και σε index (3.737).
Επίσης, είναι στην 6η θέση των παικτών με τις περισσότερες αναμετρήσεις (273), στην 6η θέση των κορυφαίων σκόρερ (2.450) και σε εύστοχα τρίποντα (363), στην 11η σε ριμπάουντ (952) και στη 14η σε μπλοκ (117). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτος μεταξύ των γκαρντ σε ριμπάουντ και μπλοκ.
Θ. Γιαννακόπουλος: «Σπουδαίος αθλητής και άνθρωπος ο Διαμαντίδης»
Τα ξεχωριστά αισθήματα που τρέφει για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, όχι μόνο για την ποιότητά του ως αθλητής αλλά και ως ανθρώπου εξέφρασε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο εμβληματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία βραδιά. Θέλω να επαναλάβω πως είναι μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό που βραβεύεται ένας από τους καλύτερους παίκτες που είχε στο ρόστερ του.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία του και να τον διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε τα πάντα, ώστε ο Παναθηναϊκός να παραμείνει ψηλά», δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Τσεντεβίτα, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε να ξεχωρίσει μία στιγμή από την θητεία του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό: «Είναι τόσες πολλές που δεν θέλω να διαλέξω. Ο Διαμαντίδης πέρα από σπουδαίος αθλητής, είναι και σπουδαίος άνθρωπος και αυτό μετράει περισσότερο για την οικογένειά μου».
Τέλος, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως «εύχομαι ο Παναθηναϊκός να νικήσει την Τσεντεβίτα και να φτάσει ως το φάιναλ φορ. Μακάρι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι». Μπερτομέου: «Θα ήθελα να βλέπω για χρόνια τον Διαμαντίδη στα παρκέ»
Στην επιθυμία του να μπορούσε να έβλεπε για πολλά ακόμη χρόνια τον Δημήτρη Διαμαντίδη ν’ αγωνίζεται στα παρκέ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, τη βραδιά της βράβευσης του αρχηγού του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση, ο Μπερτομέου τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε τον Διαμαντίδη στο γκρουπ των “θρύλων”. Το αξίζει! Ο Δημήτρης είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της διοργάνωσης. Είναι τιμή μας να έχουμε τον Διαμαντίδη μαζί μας. Η συνεισφορά του στο παιχνίδι είναι κάτι που πρέπει να τιμήσουμε.
Θα λείψει ο Διαμαντίδης, αλλά όλοι θα πρέπει να θυμούνται τη συνεισφορά του. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Δεν θα πω ότι είναι ο αγαπημένος μου, γιατί δεν είναι σωστό. Αλλά πριν από 15 χρόνια είχα δει τον Διαμαντίδη και πάντα ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά εντός και εκτός παρκέ. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί για εμάς. Όλοι πρέπει να έχουν αυτούς τους παίκτες για παράδειγμα. Είναι τιμή μου που είχαμε τον Διαμαντίδη στη Euroleague και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θα ήθελα να τον βλέπω για πολλά χρόνια στο παρκέ… δεν είναι δυνατόν όμως. Θα ήθελα να τον έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας».
Tα επιτεύγματα του Δημήτρη Διαμαντίδη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού:
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε στις δηλώσεις του πώς η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη επί της Μπανταλόνα για το 1-0 στα προημIτελικά του BCL.
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μούρθια με 79-73, ο Παντελής Μπούτσκος αναφέρθηκε στη ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να πάρει την πρόκριση.
Το ταχύρρυθμο σεμινάριο της Πέμπτης (2/4), απορίες για την ταλαιπωρία, πως εξηγείται το άγχος της ΚΕΔ, μπερδεμένοι διαιτητές, αλαλούμ με τους παρατηρητές και το βραβείο ενόψει του τελικού Κυπέλλου