Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες σε 52χρονο «καθηγητή» της απάτης

Χειροπέδες σε 52χρονο «καθηγητή» της απάτης

Τον καθηγητή με εξειδίκευση στη διοργάνωση σεμιναρίων επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παρίστανε 52χρονος στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας επί μία διετία χρήματα, συνολικά 75.000, από οκτώ πολίτες, με διάφορα τεχνάσματα.Με αφορμή άλλες καταδίκες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε αποκαλύφθηκαν και οι κομπίνες που είχε στήσει.

Τον καθηγητή με εξειδίκευση στη διοργάνωση σεμιναρίων επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παρίστανε 52χρονος στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας χρήματα από πολίτες με διάφορα τεχνάσματα.

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με αφορμή άλλα διωκτικά έγγραφα που εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν αυτός που από τις αρχές του 2014 έως και τις αρχές του 2016, κατάφερε και έπεισε ανυψοπίαστους πολίτες να του παραδώσουν προσωπικά έγγραφά τους για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια του ΕΣΠΑ, ώστε να αποκτήσουν, όπως τους υποσχόταν, οικονομικό όφελος.

Στη συνέχεια, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες για τη μη πραγματοποίηση των σεμιναρίων, προσέγγιζε άτομα από τους εν λόγω ενδιαφερόμενους και με διάφορα προσχήματα, όπως την επένδυση χρημάτων σε ομόλογα εταιρειών υψηλής απόδοσης κέρδους, την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ μόνο για επαγγελματίες και τη ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικούς φορείς, εξαπάτησε οκτώ από αυτά, αποσπώντας τους συνολικά περίπου 75.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει από άλλο ένα άτομο 100.000 ευρώ.

Σε βάρος του 52χονου εκκρεμούσαν δύο διατάξεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου που διατάζουν τη σύλληψή του για να εκτίσει το υπόλοιπο ποινών που του επιβλήθηκαν (τέσσερα έτη για απάτη, καθώς και τρία έτη, δύο μήνες και 12 ημέρες για φορολογική παράβαση), απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για φυλάκιση δύο ετών για παράβαση της Νομοθεσίας για την περιστολή της φοροδιαφυγής, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων που του επιβάλλει φυλάκιση ενός έτους και ενός μηνός για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Με δικογραφία σε βάρος του, για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και τυχόν συμμετοχή συνεργών του στην παράνομη αυτή δράση του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024