Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και τη στιγμή που η κατάσταση στην Ειδομένη, στον Πειραιά, αλλά και σε hot spot είναι πλέον εκρηκτική και τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και τη στιγμή που η κατάσταση στην Ειδομένη, στον Πειραιά, αλλά και σε hot spot είναι πλέον εκρηκτική και τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
&source=in.gr">
Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και τη στιγμή που η κατάσταση σε Ειδομένη και Πειραιά είναι πλέον εκρηκτική και τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Συμπλοκές σημειώνονται όμως και στα hot spot. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη νύχτα στο κέντρο κράτησης στο Χαλκειός της Χίου, με αποτέλεσμα τρία άτομα να μεταφερθούν με τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια στο νοσοκομείο του νησιού. Επίσης, σοβαρές ζημιές έγιναν στο ιατρείο του κέντρου και στους χώρους καταγραφής, ενώ επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυμφορηθούν τόσο ο Πειραιάς όσο και η Ειδομένη μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. «Σημασία έχει να πειστούν οι πρόσφυγες. Και σε αυτό το πλαίσιο ‘επιχειρούμε’ στη διαδικασία της σταδιακής ή ολοκληρωμένης εκκένωσης» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ ο κ. Βίτσας.
Με tweet του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη οι πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας.
Συζητήσαμε ακόμα την ανάγκη οι πρόσφυγες Ειδομένης και Πειραιά, να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας. 3/3
Στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, παρεμβαίνοντας στη Διάσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ο Γ.Μουζάλας υποστήριξε τη συμφωνία στο πλαίσιο της προοπτικής «να αποτελέσει την αρχή μιας λύσης, για να δώσει μορφή στο χάος», χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια συμφωνία «με μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίησή της».
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου η αντίδραση της λεγόμενης «ομάδας των 53», που ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας υπέρ των προσφύγων και πρακτικά κατά της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου