Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μου 'κλέψαν το παπάκι μου», λέει ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης Χόφμαν

«Μου ‘κλέψαν το παπάκι μου», λέει ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης Χόφμαν

Για αντιγραφή της ιδέας τους, που ισοδυναμεί με λογοκλοπή, κατηγορεί η ομάδα του ολλανδού καλλιτέχνη Φλόρεντιν Χόφμαν το αντικυβερνητικό στρατόπεδο στη Βραζιλία: Οι διαδηλωτές που επιρρίπτουν «ξεσάλωμα διαφθοράς» στην κυβέρνηση της Ρούσεφ χρησιμοποιούν ως μασκότ ένα γιγάντιο πλαστικό παπάκι. Το οποίο, όντως, μοιάζει πάρα πολύ, ύποπτα πολύ, με τα γνωστά γιγάντια παπάκια-περφόρμερ που έχει «αμολήσει» ο Χόφμαν σε διάφορα λιμάνια της οικουμένης.

Για αντιγραφή της ιδέας τους, που ισοδυναμεί με λογοκλοπή, κατηγορεί η ομάδα του ολλανδού καλλιτέχνη Φλόρεντιν Χόφμαν το αντικυβερνητικό στρατόπεδο στη Βραζιλία: Οι διαδηλωτές που επιρρίπτουν «ξεσάλωμα διαφθοράς» στην κυβέρνηση της Ρούσεφ χρησιμοποιούν ως μασκότ ένα γιγάντιο πλαστικό παπάκι.

Το οποίο, όντως, μοιάζει πάρα πολύ, ύποπτα πολύ, με τα γνωστά γιγάντια παπάκια-περφόρμερ που έχει «αμολήσει» ο Χόφμαν σε διάφορα λιμάνια της οικουμένης.

Στην πολιτική κρίση που σοβεί στη Βραζιλία, το αντικυβερνητικό στρατόπεδο έχει κινητοποιήσει διάφορα σύμβολα αλλά (για λόγο που θα εξηγηθεί παρακάτω), έχουν ξεχωρίσει τα κίτρινα παπάκια: Εμφανίζονται σε διαδηλώσεις, σε πλακάτ, ως στολές διαδηλωτών ενώ το αποκορύφωμα είναι ένα μεγάλο τέτοιο πλαστικό, φουσκωτό παπάκι που έχει στηθεί (με άλλα, μικρότερα) σε πάρκο με φόντο το Κογκρέσο.

Το κακό μάλλον ξεκίνησε από εκείνο το μεγάλο παπάκι, επειδή το σύνθημα ήταν η πορτογαλική φράση «δεν πληρώνουμε την πάπια» (στα ελληνικά, θα λεγόταν «τη νύφη»).

«Είναι ακριβώς το δικό μας σχέδιο, με τις δικές μας τεχνικές προδιαγραφές» κατήγγειλε όμως στο βρετανικό BBC η ομάδα του Χόφμαν. «Το ότι άλλαξαν τα μάτια δεν αλλάζει το σχέδιο ή το ράμφος» υποστηρίζουν (τα μάτια στη βραζιλιάνικη παραλλαγή είναι δύο «x»).

Τεράστια φουσκωτά παπάκια της ομάδας του Χόφμαν είχαν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ ή της Ταϊβάν. Ένα από αυτά είχε εμφανιστεί και σε έκθεση στη Βραζιλία, το οποίο είχε κατασκευαστεί μάλιστα σε εργαστήριο στο Σάο Πάολο -που φαίνεται ότι έδωσε και την τεχνογνωσία στους… αντιγραφείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024