Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο θανατηφόρα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη στο Ζεφύρι

Δύο θανατηφόρα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη στο Ζεφύρι

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Τα βρέφη, που διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής, νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία ΓΝΠ «Π. & Α. Κυριακού» και ΓΝΠ «Αγ.Σοφία».

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε βρέφη, εκ των οποίων δύο θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Συγκερκιμένα, το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου σχετικά με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε βρέφη Ρομά, εκ των οποιών τα δύο κατέληξαν.

Τα βρέφη, που διέμεναν στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής, νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία ΓΝΠ «Π. & Α. Κυριακού» και ΓΝΠ «Αγ.Σοφία».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μεριμνήσουν για την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε όλες τις επαφές των κρουσμάτων.

Την Πέμπτη κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στο τόπο κατοικίας των κρουσμάτων και προέβη σε επιδημιολογική επιτήρηση, αναζήτηση επαφών των κρουσμάτων και χορήγηση χημειοπροφύλαξης σε άμεσα εκτεθειμένους.

Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος είναι σοβαρή λοίμωξη που οφείλεται στο βακτήριο Neisseria meningitides, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή και σηψαιμία, σοβαρές επιπλοκές ακόμα και θάνατο.

Μαίρη Μπιμπή

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024