Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Η Ιστορία του Θεού με τον Μόργκαν Φρίμαν»: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;

«Η Ιστορία του Θεού με τον Μόργκαν Φρίμαν»: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;

...

To National Geographic Channel παρουσιάζει την σειρά ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Θεού με τον Μόργκαν Φρίμαν», η οποία κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Απριλίου στις 21:00.

Το National Geographic Channel είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

«Υπάρχει Θεός;» «Από πού προερχόμαστε;» «Γιατί υπάρχει το κακό;» «Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;» Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει, κάθε άνθρωπο, με τους περισσότερους να δίνουν διαφορετική απάντηση. Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός, Μόργκαν Φρίμαν σε συνεργασία με το National Geographic Channel, ξεκινάει ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, για να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες, με σκοπό να αποκαλύψει το νόημα της ζωής, την ύπαρξη του Θεού και να απαντήσει όλα τα μεγάλα, μεταφυσικά ερωτήματα που θα προκύψουν στην αναζήτηση.

«Για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ταξίδεψα σε 20 περίπου πόλεις, σε 7 διαφορετικές χώρες, πραγματοποιώντας ένα προσωπικό ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων για όλα τα μεγάλα μυστήρια που αφορούν την πίστη», ανέφερε ο Μόργκαν Φρίμαν.

«Μεταξύ άλλων, έλαβα μέρος στην προσευχή σε ένα τζαμί στο Κάιρο, έκανα μαθήματα διαλογισμού με τον επικεφαλής ενός Βουδιστικού τάγματος γνωστό για τους μετενσαρκωμένους Λάμα του, συζήτησα για τον Γαλιλαίο με τον επικεφαλής της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών και είδα από κοντά τις πρώτες οδηγίες για τη μεταθανάτια ζωή, όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε ιερογλυφικές επιγραφές στις πυραμίδες. Βρήκα απαντήσεις σε μερικά από αυτά τα ταξίδια, αλλά ταυτόχρονα μου δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα. Η μοναδική σταθερά ήταν ότι όλοι θέλουμε να είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου από εμάς τους ίδιους. Και αυτό που έμαθα είναι ότι σίγουρα είμαστε», σχολίασε.

Κάθε ένα από τα έξι επεισόδια της σειράς «Η Ιστορία του Θεού με τον Μόργκαν Φρίμαν», εστιάζει σε διαφορετική θεματική, επιχειρώντας να αναδείξει όλα όσα μας εμπνέουν αλλά και μας κλονίζουν σχετικά με την πιστή και τη θρησκεία.

Για να εξερευνήσει τα θέματα αυτά, ο Μόργκαν Φρίμαν επισκέφτηκε μερικά από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της ανθρωπότητας, όπως το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, το δέντρο Bodhi στην Ινδία, τους ναούς των Μάγιας στη Γουατεμάλα και τις πυραμίδες στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, συνεργάστηκε με αρχαιολόγους, για να ανακαλύψει τις χαμένες θρησκείες των προγόνων μας, όπως αυτή του Νεολιθικού οικισμού Τσαταλογιούκ (Çatalhöyük) στην Τουρκία το 7.500 π.Χ. Επίσης, συμμετείχε σε θρησκευτικές εμπειρίες και έθιμα σε όλο τον κόσμο και υπεβλήθη σε επιστημονικά πειράματα, για να εξετάσει το πώς ο κλάδος της νευροεπιστήμης συναντά την παράδοση της θρησκείας.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024