Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μην χαίρεστε, ο άσχημος στις ΗΠΑ είναι άσχημος παντού

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μην χαίρεστε, ο άσχημος στις ΗΠΑ είναι άσχημος παντού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φροντίζει για την ασφάλεια όσων Αμερικανών ταξιδεύουν στο εξωτερικό, και μέρος της μέριμνας αυτής είναι και οι προειδοποιήσεις για κινδύνους μεγάλους και μικρούς. Η καλή του πρόθεση όμως βρήκε άκομψη εφαρμογή, σε μήνυμά του για προειδοποίηση πως τουρίστες μπορεί να πέσουν θύματα απάτης με πρόσχημα το ερωτικό ενδιαφέρον...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φροντίζει για την ασφάλεια όσων Αμερικανών ταξιδεύουν στο εξωτερικό, και μέρος της μέριμνας αυτής είναι και οι προειδοποιήσεις για κινδύνους μεγάλους και μικρούς. Η καλή του πρόθεση όμως βρήκε άκομψη εφαρμογή, σε μήνυμά του για προειδοποίηση πως τουρίστες μπορεί να πέσουν θύματα απάτης σε μπαρ ή εστιατόρια με πρόσχημα το ερωτικό ενδιαφέρον…

Το μήνυμα της υπηρεσίας ήταν σαφές: Σε μπαρ ή άλλους χώρους διασκέδασης στο εξωτερικό, επιτήδειοι μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τους ταξιδιώτες με «δολώματα» ερωτικού ενδιαφέροντος αλλά πραγματικό σκοπό να τους πάρουν χρήματα (όπως με υπέρογκες χρεώσεις για κεράσματα ή άλλες μεθόδους).

Για να κάνει το μήνυμα ακόμη σαφέστερο, εν όψει ιδιαίτερα των φοιτητικών διακοπών μετά το Πάσχα, υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Twitter προσπάθησε να «το κάνει λιανά» αλλά υπερέβη τα εσκαμμένα.

«Δεν είστε «δεκάρι» στις ΗΠΑ; Τότε δεν είστε «δεκάρι» ούτε στο εξωτερικό. Προσέξετε μην σας εξαπατήσουν να πληρώσετε ακριβά ποτά ή, χειρότερα, να σας ληστέψουν» ήταν το μήνυμα.

Το «δεκάρι» αναφέρεται προφανώς στην χυδαία… κλίμακα γοητείας από το «ένα» (πάτος) μέχρι το «δέκα» (θεότητα).

Το μήνυμα προκάλεσε φυσικά σαρκαστικά σχόλια χρηστών: «Και τι να κάνω αν δεν είμαι «δεκάρι;»» ρώτησε ένας, «»Ξινίζουν οι Αμερικανοί όταν βλέπουν τα μούτρα σας; Το ίδιο θα κάνουν κι οι Ευρωπαίοι, δεν έχετε καμία ελπίδα. Με αγάπη, το ΥΠΕΞ σας»» είναι η μετάφραση του αρχικού μηνύματος από άλλον χρήστη, «με άλλα λόγια, κινδυνεύουν να εξαπατηθούν όσοι δεν είναι «δεκάρια», τα «δεκάρια» άφοβα!» λέει άλλος» ενώ ένας πιο πονηρός επισημαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι είναι μεν ένα 6,2 στις ΗΠΑ, αλλά με μετατροπή στο μετρικό σύστημα γίνεται… 10.

Ο λογαριασμός της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέβασε το αρχικό tweet μετά τα σχόλια και ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας πως ο σκοπός της ήταν μόνο να προειδοπιήσει, όχι να… θεσμοθετήσει τη βαθμολογία εμφάνισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024