Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλακάτ κατά Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, «αγάπη» στο Twitter...

Πλακάτ κατά Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, «αγάπη» στο Twitter…

Την ώρα που ομάδες διαδηλωτών «υποδέχονταν» τον Ερντογάν έξω από το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον με πλακάτ στα οποία τον αποκαλούσαν φασίστα και συνθήματα για την ανατροπή του, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου «ανταπαντούσαν» εγκαινιάζοντας στο Twitter το hashtag #WeLoveErdogan για να στηρίξουν τον «ήρωά» τους...

Την ώρα που ομάδες διαδηλωτών «υποδέχονταν» τον Ερντογάν έξω από το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον με πλακάτ στα οποία τον αποκαλούσαν φασίστα και συνθήματα για την ανατροπή του, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου «ανταπαντούσαν» εγκαινιάζοντας στο Twitter το hashtag #WeLoveErdogan για να στηρίξουν τον «ήρωά» τους…

Με πλακάτ και φυλλάδια στα χέρια, καθώς και κούκλες ντυμένες με στολές φυλακισμένου, ομάδες διαδήλωσαν μπροστά από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στις ΗΠΑ για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια που διοργανώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η επίσκεψη έρχεται σε βεβαρημένη περίοδο για τον Ερντογάν από τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα μοιάζει να θέλει να κρατήσει αποστάσεις, όπως ερμηνεύεται η ανεπίσημη συνάντηση που θα έχει τελικά με τον Τούρκο πρόεδρο.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν «αντεπιτέθηκαν» με εκστρατεία… αγάπης στο Twitter. To #WeLoveErdogan, που αναμεταδόθηκε κυρίως από πολλούς υπουργούς και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται να έγινε το βράδυ της Τρίτης από τα πιο δημοφιλή στο Twitter.

«Ο πρόεδρός μας Κύριος @RT_Erdogan έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από Αμερικανούς πολίτες και από τους συμπατριώτες μας» τουίταρε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συνοδεύει τον Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Άλλοι ανήρτησαν φωτογραφίες: ο Ερντογάν να αγκαλιάζει παιδιά, να παίζει ποδόσφαιρο ή, ακόμη, να φεύγει από το Φόρουμ του Νταβός έπειτα από μία αντιπαράθεση με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες το 2009. «Είναι γι’΄ αυτό που #WeLoveErdogan [Αγαπάμε τον Ερντογάν]» σχολιάζει βουλευτής του κυβερνώντος AKP.

Όμως αυτή η εκστρατεία έδωσε γρήγορα τη θέση της στην πολεμική, με τους οπαδούς του Ερντογάν να κατηγορούν στη συνέχεια το Twitter για λογοκρισία, όταν η φράση αυτή εξαφανίστηκε από τον κατάλογο των πιο δημοφιλών.

Οργισμένος, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ ανήρτησε μέχρι και σαράντα οργισμένα tweet στον λογαριασμό του στα αγγλικά καθώς και στον λογαριασμό του στα τουρκικά, λέγοντας πως το Twitter την απέσυρε σκόπιμα.

«Αυτή η φράση #WeLoveErdogan ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών στον κόσμο… Όμως στη συνέχεια λογοκρίθηκε με απίστευτο τρόπο» διαμαρτύρεται, κατηγορώντας μέχρι και τους οπαδούς του ορκισμένου εχθρού του προέδρου Ερντογάν, του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι βρίσκονται πίσω από τη λογοκρισία.

Άλλοι χρήστες του Διαδικτύου άφησαν να εννοηθεί πως το Twitter μπόρεσε να αποσύρει αυτή τη φράση από τον κατάλογο επειδή πολλά tweet δημιουργήθηκαν τεχνητά ή απλώς λόγω του πολύπλοκου αλγορίθμου που προσδιορίζει τις πιο δημοφιλείς από αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024