Δίωξη για απόπειρα επίθεσης στη Γαλλία ασκήθηκε στον Ρεντά Κρικέτ
Οι γαλλικές δικαστικές αρχές άσκησαν δίωξη στον Ρεντά Κρικέτ, τον βασικό ύποπτο για μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης που αποτράπηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.
Οι γαλλικές δικαστικές αρχές άσκησαν δίωξη στον Ρεντά Κρικέτ, τον βασικό ύποπτο για μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης που αποτράπηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.
Ο 34χρονος Γάλλος κατηγορείται για σύσταση συμμορίας που σχετίζεται με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση.
Ο Κρικέτ, που είχε καταδικαστεί παλαιότερα από τη βελγική δικαιοσύνη για άλλη υπόθεση τρομοκρατίας, πιστεύεται ότι είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Παρίσι. Στο διαμέρισμα όπου διεμένε, στο Αρζεντέιγ, οι αστυνομικοί βρήκαν τουφέκια, πιστόλια και εκρηκτικές ύλες μεταξύ των οποίων και TATP, μια ουσία που προτιμούν για τις επιθέσεις τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Μετά τη σύλληψή του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ είχε ανακοινώσει ότι αποτράπηκε μια επίθεση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ένας άλλος ύποπτος για την ίδια υπόθεση, ο Ανίς Μπ., συνελήφθη την Κυριακή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
