Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι οι τρεις Έλληνες που απήχθησαν από πειρατές στην Αφρική

Ελεύθεροι οι τρεις Έλληνες που απήχθησαν από πειρατές στην Αφρική

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις Έλληνες που επέβαιναν σε ελληνικών συμφερόντων τάνκερ «Madonna 1» το οποίο στις 5 Μαρτίου έπεσε στα χέρια πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας. Απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα και ήδη επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις Έλληνες που επέβαιναν σε ελληνικών συμφερόντων τάνκερ «Madonna 1» το οποίο έπεσε στα χέρια πειρατών στην Αφρική. Απελευθερώθηκαν στις 28 Μαρτίου και ήδη επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Η πειρατεία εκδηλώθηκε πρωινές ώρες της 5ης Μαρτίου στο υπό σημαία Παναμά δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Atlantic Management, που έχει έδρα στον Πειραιά. Το πλοίο ταξίδευε άφορτο με προορισμό το Lome Tongo με επιβαίνοντες 22 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Έλληνες πλοίαρχος, Α΄ μηχανικός και εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Δεκαπέντε ναυτικά μίλια ανοιχτά του Boney River της Νιγηρίας, άγνωστος αριθμός ενόπλων επιβιβάστηκαν στο «Madonna 1» και κατόπιν αποβιβάστηκαν κρατώντας ομήρους τέσσερα άτομα, τους τρεις Έλληνες κι έναν φιλιππινέζο ναυτικό. Το πλοίο συνέχισε χωρίς αυτούς το ταξίδι του και απομακρύνθηκε από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Μόλις περιήλθε η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Η Ομάδα αυτή ενημέρωσε τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, από την οποία πληροφορήθηκε τελικά ότι την περασμένη Δευτέρα οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν -πιθανότατα μετά την καταβολή λύτρων.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευτυχή κατάληξη του συμβάντος και συνεχάρησαν όσους συνετέλεσαν σε αυτήν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024