Εντολή για την αποχώρηση των οικογενειών Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού από τμήματα της νότιας Τουρκίας εξέδωσαν την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, εξαιτίας φόβων για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.

Απομακρύνονται με δαπάνη της αμερικανικής κυβέρνησης οι οικογένειες του πολιτικού προσωπικού που υπηρετεί στο αμερικανικό προξενείο στα Άδανα και οι συγγενείς του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στη βάση του Ιντζιρλίκ, τη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Σε ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται ότι η απομάκρυνση γίνεται «εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για «αυξημένες απειλές από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία», καλώντας τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζο Κίρμπι είπε ότι οι αποφάσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήταν συντονισμένες και ότι η απόφαση συζητείτο εδώ αι αρκετές εβδομάδες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με τη συζήτηση γύρω από την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας