Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να φύγουν από την Τουρκία καλεί τους πολίτες του το Ισραήλ

Να φύγουν από την Τουρκία καλεί τους πολίτες του το Ισραήλ

Νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί όλους τους πολίτες του να εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατόν» την Τουρκία εξέδωσε τη Δευτέρα το Ισραήλ, αναβαθμίζοντας το επίπεδο κινδύνου από «συγκεκριμένη απειλή» σε «αυξημένη συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις μετά το χτύπημα καμικάζι της 19ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί όλους τους πολίτες του να εγκαταλείψουν «το ταχύτερο δυνατόν» την Τουρκία εξέδωσε τη Δευτέρα το Ισραήλ υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων μετά το χτύπημα καμικάζι της 19ης Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ανέφερε ότι έχουν αποτραπεί τις τελευταίες εβδομάδες επιθέσεις, περιλαμβανομένων σχεδιαζόμενων επιθέσεων αυτοκτονίας.

Τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία οδήγησε την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου να εκδώσει γενική ταξιδιωτική οδηγία «βαθμίδας 3» καλώντας τους πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία.

Τη Δευτέρα ωστόσο η ισραηλινή κυβέρνηση αναβάθμισε το επίπεδο κινδύνου από αυτό της «συγκεκριμένης απειλής» (3) σε αυτό της «αυξημένης συγκεκριμένης απειλής» (επίπεδο 2), συστήνοντας εκ νέου την αποφυγή ταξιδιών στην Τουρκία και καλώντας τώρα τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν «το ταχύτερο δυνατόν».

Το «επίπεδο 1» σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί πολίτες θα καλούνταν να φύγουν αμέσως από την Τουρκία.

Η επίθεση της 19ης Μαρτίου «φέρνει στο φως την απειλή του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος] εναντίον των τουριστών και αποδεικνύει την αυξημένη ικανότητα (του ISIS] να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις» αναφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία εξακολουθούν να ετοιμάζουν νέες επιθέσεις εναντίον τουριστών, περιλαμβανομένων και Ισραηλινών» αναφέρεται.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση της 19ης Μαρτίου στο Ισλαμικό Κράτος και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί, από τους οποίους οι δύο είχαν και την αμερικανική υπηκοότητα, και ένας Ιρανός, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως ξένοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024