Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος εποχής για τον Independent, στο εξής μόνο online

Τέλος εποχής για τον Independent, στο εξής μόνο online

Τελευταία φορά σε χαρτί κυκλοφόρησε η βρετανική εφημερίδα The Independent, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί αποκλειστικά σε ψηφιακή έκδοση. Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή. Η απόφαση ελήφθη, κατά πληροφορίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εφημερίδα.

Τελευταία φορά σε χαρτί κυκλοφόρησε η βρετανική εφημερίδα The Independent, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί σε αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση.

Πρόκειται όπως γράφει η ίδια η εφημερίδα για μία «τολμηρή μετάβαση» και ένα «παράδειγμα για άλλες εφημερίδες σε όλον τον κόσμο».

Η Independent «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και αυτή η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξη μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμόλ Ράζαν, διευθυντής της εφημερίδας.

Η εφημερίδα ιδρύθηκε το 1986 από ομάδα δημοσιογράφων και ήταν μια από τις νεότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή.

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης να ανασταλεί η έντυπη έκδοση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian. Η απόφαση ελήφθη, κατά πληροφορίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εφημερίδα.

Στο απόγειό της, το 1989, η κεντροαριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορία 420.000 φύλλων καθημερινά, αλλά πρόσφατα είχε πέσει στις 40.000 φύλλα.

Ο Εβγκένι Λεμπέντεφ, ο ρωσικής καταγωγής Βρετανός ιδιοκτήτης της εφημερίδας από το 2010, έχει υποσχεθεί ότι θα ανοίξουν νέα γραφεία της εφημερίδας στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή καθώς και στην Ασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024