Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Εξαρθρώθηκε ομάδα «στο κάδρο» του θανάτου του ιταλού φοιτητή

Αίγυπτος: Εξαρθρώθηκε ομάδα «στο κάδρο» του θανάτου του ιταλού φοιτητή

Τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής πρόοδο έκανε η έρευνα για την εξιχνίαση της απαγωγής, βασανισμού και δολοφονίας του ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στο Κάιρο: Οι αιγυπτιακές αρχές βρήκαν το διαβατήριο και άλλα έγγραφα του 28χρονου στην κατοχή εγκληματικής ομάδας -τα μέλη της οποίας είχαν πέσει νωρίτερα νεκρά από τις σφαίρες της αστυνομίας. Για τη Ρώμη ωστόσο πολλά ερωτηματικά παραμένουν.

Τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής πρόοδο έκανε η έρευνα για την εξιχνίαση της απαγωγής, βασανισμού και δολοφονίας του ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι στο Κάιρο: Οι αιγυπτιακές αρχές βρήκαν το διαβατήριο και άλλα έγγραφα του 28χρονου στην κατοχή εγκληματικής ομάδας -τα μέλη της οποίας είχαν πέσει νωρίτερα νεκρά από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Για τη Ρώμη ωστόσο πολλά ερωτηματικά παραμένουν.

Ο φοιτητής είχε βρεθεί νεκρός με σημάδια βασανισμού, τους οποίους είχε υποστεί για διάρκεια αρκετών ημερών όπως έδειξε η νεκροψία. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανάλογες εκείνων που, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, συνήθως χρησιμοποιούν οι αιγυπτικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σε αυτό προστίθεται και το ότι πριν την εξαφάνισή του, ο Ρετζένι είχε γράψει επικριτικά άρθρα για την αιγυπτιακή κυβέρνηση -συνδυασμός που στην Ιταλία υποδαύλισε την εκτίμηση ότι έγινε στόχος των κρατικών υπηρεσιών.

Όπως ανακοίνωσε το Κάιρο την Πέμπτη, οι αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρο εγκληματική ομάδα που προχωρούσε, μεταξύ άλλων, και σε απαγωγές και ληστείες ξένων υπηκόων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των μελών της, σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας οι πέντε ύποπτοι.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα προσωπικά έγγραφα του Ρετζένι: Το διαβατήριό του, οι κάρτες του (πιστωτική και φοιτητική) και ένα πορτοφόλι. Μετά την ανακάλυψη της σορού του άτυχου φοιτητή, πρόκειται για τα μοναδικά απτά στοιχεία της έρευνας.

Τις φωτογραφίες των εγγράφων δημοσίευσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών και ενημέρωσε τις ιταλικές αρχές και τους ιταλούς αξιωματικούς που βρίσκονται στο Κάιρο ειδικά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Ρετζένι.

Σύμφωνα ωστόσο με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι ιταλοί ερευνητές διατηρούν αρκετές επιφυλάξεις και περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα της έρευνες. Εάν σκοπός της ομάδας ήταν απλά η κλοπή, παραμένει άγνωστο γιατί ο Ρετζένι είχε αιχμαλωτιστεί για δέκα ημέρες. Εξίσου ανεπαρκές μοιάζει το σενάριο της «απλής» απαγωγής, επειδή δεν εξηγεί τον πολυήμερο βασανισμό του φοιτητή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024