Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης - βενζίνης εξετάζει η κυβέρνηση

Εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης – βενζίνης εξετάζει η κυβέρνηση

Στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρει δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ ως το 2018, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη.

Στην αγωνιώδη προσπάθεια να βρει δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ. ευρώ ως το 2018, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης με αυτόν την βενζίνης, πιθανότατα μέσω μεγάλης αύξησης στο ντίζελ και μίας ανεπαίσθητης μείωσης στην επιβάρυνση της βενζίνης, έχει στόχο να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους 400 εκατ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο παγιδεύει την πλειοψηφία των ιδιοκτητών καινούργιων οχημάτων, οι οποίοι επέλεξαν αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, παρότι ήταν ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα, ελπίζοντας ότι η διαφορά θα αποσβεστεί τελικώς λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης, της απουσίας τελών κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, και του φθηνότερου καυσίμου.

* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024