Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Οι «153» είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα

Θεοδωράκης: Οι «153» είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα

«Αν δε μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Αν δε μπορείς να βγάλεις από πουθενά λεφτά, αν η οικονομία σου παραπαίει και η ανεργία είναι στα ύψη, τότε είσαι υποχρεωμένος να κάνεις υποκλίσεις. Kαι πάντα πριν τη μεγάλη υπόκλιση, κάνουν ότι υπάρχουν φωνές αντίστασης. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με τους εταίρους εκτός από τα ‘κόκκινα’ δάνεια.

» Ο πρωθυπουργός κατά τεκμήριο λέει ψέματα στους Έλληνες, το έχει κάνει πολλές φορές. Λέει άλλα στους ευρωπαίους, άλλα στη Μέρκελ, άλλα στον ελληνικό λαό και άλλα στο πολιτικό του συμβούλιο. Εδώ θα είμαστε και θα δει ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά αν εμείς είχαμε δίκιο και ο κ. Τσίπρας άδικο» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Mega.

«Οι 153 είναι αποφασισμένοι να τα ψηφίσουν όλα. Μπορεί να διαμαρτύρονται για την πίεση των ξένων αλλά θα τα ψηφίσουν όλα. Και μάλιστα για έναν λάθος λόγο επειδή είναι πλέον εξαρτημένοι από το Κράτος. Οι συγγενείς τους, οι κολλητοί τους, οι φίλοι τους είναι διορισμένοι στο Δημόσιο και αυτό αφορά δυστυχώς πάρα πολλούς βουλευτές.»

Για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, τόνισε: «Είναι τραγική η φράση δημάρχου που είπε ‘τηλεφωνώ στην Αθήνα και δε βρίσκω κανέναν να συνεννοηθώ’. Δεν υπάρχει κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης να πει στους ανθρώπους στις περιοχές,που υπάρχουν τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας, τι πρέπει να γίνει. Είναι απούσα ακόμα και η Αστυνομία. Τώρα που κλείνουν οι δρόμοι ίσως είναι το τελευταίο καμπανάκι για την κυβέρνηση», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Εάν υπήρχαν επίσημοι διαπραγματευτές από την κυβέρνηση συνοδευόμενοι από αστυνομική δύναμη που θα τους έδινε κύρος την ώρα που ενημερώνουν για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί πολλοί από τους ανθρώπους που είναι στα σύνορα θα έφευγαν και θα πήγαιναν στα κέντρα αυτά. Η κυβέρνηση αφήνει ένα σύστημα αδιοίκητο στα χέρια κάποιων πονηρών.»

Για τη στάση του Κινήματος στο Ασφαλιστικό είπε: «Το Ποτάμι δε θα ψηφίσει το ασφαλιστικό για να μην πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα. Αυτός επέλεξε αυτούς τους εταίρους. Αυτός κάνει αυτή την πολιτική. Εμείς δε θα ψηφίσουμε με βάση το φόβο του κ. Τσίπρα για την πτώση της κυβέρνησής του αλλά με βάση τις συγκεκριμένες προτάσεις στο φορολογικό και στο αγροτικό.».

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασιών τόνισε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει μια άλλη λύση πέρα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η άλλη λύση πρέπει να είναι μεγάλη. Να έχει 10%-15%. Αυτό όμως, δεν γίνεται προσθέτοντας τα ποσοστά του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται μόνο εάν έρθει καινούριος κόσμος. Πρέπει να μπουν σε αυτή τη συζήτηση για το μεγάλο και το καινούργιο δυνάμεις της κοινωνίας που σήμερα μας κοιτούν επιφυλακτικά, αλλά βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση.»

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διείσδυση στον κεντρώο χώρο, αλλά η Νέα Δημοκρατία όχι.

«Τη στιγμή της κρίσης, δε θα έχεις να επιλέξεις τον Μητσοτάκη ή τον Θεοδωράκη. Θα έχεις να επιλέξεις τη ΝΔ πακέτο με τις δεξιές απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Είδατε πόσες λάθος επιλογές έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα και αναφέρομαι και στην υπόθεση του κ. Μουζάλα. Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς για τη χώρα, κατά την εκτίμησή μου, θα παραμείνει ένα συντηρητικό κόμμα, παρά τις προσπάθειες ορισμένων. Και εκεί χρειάζεται η φωνή της προοδευτικής λογικής. Και αυτό είναι το Ποτάμι. Ένα κεντρώο κόμμα.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024