Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος κυβέρνησης - Βενιζέλου για το δημοσίευμα στα «Επίκαιρα»

Πόλεμος κυβέρνησης – Βενιζέλου για το δημοσίευμα στα «Επίκαιρα»

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο περιλαμβάνει μια επιστολή του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα.

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του περιοδικού «Επίκαιρα», το οποίο περιλαμβάνει μια επιστολή του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα.

Σε αυτή την επιστολή ο κ. Σηφουνάκης κατονομάζει τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για το «θάψιμο» δηλώσεών του σχετικά με τη διαμάχη του με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο κ. Σηφουνάκης, κατά το περιοδικό, αποκαλύπτει και μυστική συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου και Βγενόπουλου στο Κολωνάκι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αποδέχεται πλήρως τους ισχυρισμούς των κ.κ. Σηφουνάκη και του Ανδρέα Τσιρώνη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και καταγγέλλει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Βγενόπουλου.

Καταγγέλλει το «σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου» ότι ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του κ. Παπαγγελόπουλου να διερευνήησει σε βάθος την υπόθεση Βγενόπουλου. Και καλεί τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλου.

«Κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως, πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», συνεχίζει, «και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου. Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Βενιζέλος: Εγώ κάνω τις συναντήσεις μου στο γραφείο

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε αμέσως με μια δηκτική ανακοίνωση στην οποία υπάρχουν και υπονοούμενα για μελλοντικές αποκαλύψεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Χαρακτηρίζει θεσμικά ανατριχιαστικές τις απόψεις Σηφουνάκη, αναδεικνύει τον συντονισμό, όπως γράφει, «του περιοδικού του κ. Λιβάνη και του Μαξίμου του κ. Τσίπρα» και επισημαίνει ότι «το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά απροκάλυπτο».

Σχετικά με το μυστικό ραντεβού του με τον κ. Βγενόπουλο αναφέρει ότι οι συναντήσεις του γίνονται επίσημα στο γραφείο του και «οποίος προτιμά τη μέθοδο των μυστικών ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια μπορεί να την ακολουθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Στο περιοδικό «Επίκαιρα» του εκδότη κ. Λιβάνη δημοσιεύεται επιστολή του κ.Ν. Σηφουνάκη προς την κα Φώφη Γεννήματα με την οποία διαμαρτύρεται γιατί οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μεταξύ αυτών ο Ευ. Βενιζέλος ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Δ. Παπαγγελόπουλο με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εισαγγελέως εφετών που καταγγέλλει πιέσεις και εκβιασμούς κατά την εκτέλεση των δικαστικών της καθηκόντων.

Η άποψη του κ. Σηφουνάκη είναι ότι όταν μια υπόθεση αφορά τον κ. Βγενόπουλο (με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιδικία) ή κάποιον για τον οποίο έχουμε κακή γνώμη ή αντιπαθούμε δεν έχουν καμία σημασία οι καταγγελίες της αρμόδιας εισαγγελέως εφετών και ο κ. Παπαγγελόπουλος μπορεί να κάνει ότι θέλει. Η άσκηση ελέγχου επί της κυβέρνησης για προσβολή της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου συνιστά «ουσιαστική στήριξη στο Βγενόπουλο». Αυτό το θεσμικά ανατριχιαστικό λέει ο κ. Σηφουνάκης. Ο,τι ακριβώς λέει ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης και τα γνωστά φερέφωνά του.

Την επιστολή αυτή το περιοδικό του κ. Λιβάνη την κάνει πρώτο θέμα με χυδαίο τρόπο, αντάξιο του ρόλου που έπαιξε και παίζει το περιοδικό αυτό στη συγκρότηση του μετώπου της «αριστεροδέξιας συνωμοσιολογικής αντιμνημονιακής δημαγωγίας» που οδήγησε τη χώρα στη δραματική οπισθοχώρηση των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών. Αναμενόμενο δυστυχώς λόγω της δυσκολίας στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.

Το μέτωπο υποστήριξης του κ. Παπαγγελόπουλου είναι, όπως φαίνεται, περιέργως ευρύ και πολιτικά και επιχειρηματικά απροκάλυπτο. Μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό του κ. Λιβάνη έσπευσε προς «αξιοποίηση» το Μαξίμου του κ. Τσίπρα με επίσημο δελτίο Τύπου. Τέτοιος συντονισμός !

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη / ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει σαφή θέση επί των θεμάτων αυτών που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των κυβερνητικών ατοπημάτων. Κανείς δεν θα κάνει τη δημοκρατική παράταξη ουρά των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, των εταίρων τους και των μεντόρων τους.

Το κράτος δικαίου και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν ισχύουν a la carte και η Δικαιοσύνη δεν είναι πολιτικός βραχίονας του κ. Τσίπρα και των υποστηρικτών του.

Όλες οι συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με όσους ζητούν να τον δουν για πολιτικά και κοινοβουλευτικά θέματα γίνονται επίσημα στο γραφείο του, έτσι ώστε να είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση του Διαδικτύου και όσων ΜΜΕ ενδιαφέρονται. Όποιος προτιμά τη μέθοδο των μυστικών ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια μπορεί να την ακολουθεί.

Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο – προφανώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα – ο κ. Βγενοπούλος θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα γιατί ο κ. Βγενοπούλος θα ζητηθεί να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κκ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται. Εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιόν».

Σχόλια κυβέρνησης – Βενιζέλου

Για επί της ουσίας μη απάντηση εκ μέρους της ΝΔ και του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνουν λόγο κύκλοι της κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι την ερχόμενη Τρίτη, στη Βουλή, θα συζητηθούν όλα, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιο σκοπό.

Επίσης, επισημαίνουν πως «δεν πρόκειται για ‘μια υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενόπουλο’, αλλά ‘για την αρχειοθέτηση μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο’. Σχολιάζουν, μάλιστα, πως «ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διατυπώσεις έχουν τη σημασία τους».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας την απάντηση κύκλων της κυβέρνησης σχολιάζει πως «πράγματι η υπόθεση για την οποία καταγγέλθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα εφετών πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί εις βάρος της εκ μέρους του κ. Παπαγγελόπουλου κατέληξε σε αρχειοθέτηση δικογραφίας. Το ερώτημα είναι: αν η κρίση της εισαγγελέως ήταν διαφορετική και τελικά ασκούσε δίωξη αντί της αρχειοθέτησης, θα άλλαζε κάτι ως προς τις καταγγελίες για πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024