Στην ταυτοποίηση των δύο βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο την Τρίτη στις Βρυξέλλες καθώς και του «άνδρα με τα λευκά», προχώρησαν οι βελγικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι βομβιστές είναι δύο αδέλφια, οι Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί.

Ωστόσο, επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το εάν ευθύνονται και οι δύο για την επίθεση στο αεροδρόμιο ή εάν ο ένας εμπλέκεται στην επίθεση στο μετρό.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε το βελγικό δίκτυο RTBF ο Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί ανατινάχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο, ενώ ο αδελφός ανατινάχθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μααλμπέκ.

Νωρίτερα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα δύο αδέλφια είναι οι βομβιστές που ευθύνονται για την επίθεση στο αεροδρόμιο και είναι τα ίδια πρόσωπα που φαίνονται στην εικόνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου. Στην ίδια εικόνα εμφανίζεται και ο «άνδρας με τα λευκά» που αναγνωρίστηκε ως ο 24χρονος Ναζίμ Λαχραουί.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο τα δύο αδέλφια να μην ήταν μαζί στο αεροδρόμιο, τότε προκύπτει ότι το ένα από τα τρία άτομα στην εικόνα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις αρχές και οι δύο διέμεναν στη βελγική πρωτεύουσα και ήταν γνωστοί στην αστυνομία για διάφορες εγκληματικές πράξεις, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

Όπως μετέδωσε το RTBF, ο Χαλίντ Ελ Μπακραούι είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία, ένα διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ, εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικές αρχές σκότωσαν έναν ένοπλο, ύποπτο για τρομοκρατία.

Το διαμέρισμα εκείνο επίσης συνδεόταν με τον Αμπντεσλάμ, τον κυριότερο καταζητούμενο για το Παρίσι – πρόκειται για τη δεύτερη ένδειξη πως οι δράστες των Βρυξελλών είχαν διασυνδέσεις με τους δράστες της 13ης Νοεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ