Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ίθαν Χοκ, είναι ο Τσετ Μπέικερ στο

Ο Ίθαν Χοκ, είναι ο Τσετ Μπέικερ στο «Born to be Blue»

...

Μαντώ Σιώμου

Ένας από τους πιο μεγάλους και «καταραμένους» θρύλους της τζαζ, ο τρομπετίστας και τραγουδιστής Τσετ Μπέικερ, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη από τον ηθοποιό Ιθαν Χοκ, στο Born to be Blue, μια από τις πολλές κινηματογραφικές βιογραφίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Μπουντρό, η ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία του Τσετ Μπέικερ, ένας από τους πιο διάσημους τρομπετίστες της τζαζ, που απέκτησε πολύ μεγάλη φήμη κατά τη δεκαετία του 1950, τόσο για το παίξιμό του και τον ήπιο τόνο του, όσο για τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Πέθανε το 1988 στο Άμστερνταμ, μετά από πτώση από το παράθυρο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο θάνατός του περιβάλλεται με μυστήριο και έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις για το γεγονός, όπως η αυτοκτονία ή το ατύχημα.

Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή του θρυλικού μουσικού στα τέλη της δεκαετίας του 1960, και στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη μουσική σκηνή.

«Υπάρχει μια απλότητα στον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Τσετ, η οποία είναι αφοπλιστική», δήλωσε ο Ίθαν Χοκ στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες, τη Δευτέρα.

«Ο σεβασμός μου για αυτόν μεγάλωσε, μελετώντας τον», λέει ο γνωστός ηθοποιός και προσθέτει ότι η απίστευτη απλότητα σ ‘αυτόν, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι όσο περισσότερο τον ερευνούσε, τόσο πιο δύσκολο ήταν να τον υποδυθεί.

Το Born to be Blue, είναι μια από τις πολλές μουσικές βιογραφίες, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου της ταινίας I saw the Light για τον μουσικό της κάντρι, Χανκ Γουίλιαμς και του Miles Ahead με τον Ντον Τσιντλ να παίζει τον μουσικό της τζαζ, Μάιλς Ντέιβις.

Ο Τσετ Μπέικερ, συχνά συγκρίνεται με τον Μάιλς Ντέιβις. Ωστόσο, στην μουσική πορεία του, δε διαφοροποίησε αισθητά το ύφος του, ούτε εξελίχθηκε ιδιαίτερα στις μουσικές γνώσεις, καθώς επίσης δεν κατάφερε ποτέ να ηγηθεί μια σταθερή ορχήστρα, σε αντίθεση με τον Ντέιβις.

«Ήταν πάντα δημοφιλής», λέει ο Χοκ, όταν ρωτήθηκε για το τρέχον κινηματογραφικό ενδιαφέρον, στους μουσικούς.

«Έμαθα για τη μουσική μέσα από τις ταινίες. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αγαπούν τη μουσική και η μουσική είναι πολύ κοντά στις καρδιές μας, και όταν μπορείς να δεις τι κρύβεται από πίσω… πίσω από ό,τι αγαπάς, υπάρχει πάντα κάτι ενδιαφέρον. Οι ταινίες μπορούν να το κάνουν αυτό», επισημαίνει ο ηθοποιός.

Το Born to be Blue είναι στην πραγματικότητα η πρώτη κινηματογραφική βιογραφία του Τσετ Μπέικερ, μετά το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Μπρους Γουέμπερ που γυρίστηκε το 1988 με τίτλο Let’s Get Lost.

Επίσης, ο Ρόμπερτ Μπουντρό, έχει σκηνοθετήσει και την μικρού μήκους ταινία του 2009, The deaths of Chet Baker, σχετικά με τις θεωρίες που αναπτύχθηκαν για τον θάνατο του σπουδαίου τζαζ καλλιτέχνη.

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024