Ανακοινώνοντας πως έχουν ενισχυθεί στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας στο Βέλγιο και την ανάπτυξη και στρατιωτικών δυνάμεων, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ είπε ότι «έγινε αυτό που φοβόμασταν, μας χτύπησαν τυφλές επιθέσεις».

Δεν γνωρίζουν ακόμη οι Βρυξέλλες εάν οι επιθέσεις σχετίζονται με τον Αμπντεσλάμ, τον τζιχαντιστή που συνδεόταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι και συνελήφθη προ ημερών στο Βέλγιο. Πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξει τελικός αριθμός νεκρών, λέει η βελγική εισαγγελία.

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ και ο γενικός εισαγγελέας Φρέντερικ βαν ντερ Λέβ επιβεβαίωσαν πως «και οι τρεις εκρήξεις είναι τρομοκρατικές ενέργειες».

«Σκοτεινή ημέρα για τη χώρα» είπε ο Σαρλ Μισέλ, καλώντας σε ψυχραιμία. «Έγινε αυτό που φοβόμασταν, μας χτύπησαν τυφλές επιθέσεις» είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα πλήγματα «δειλά και άνανδρα».

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να μιλήσει για «πολλούς νεκρούς και τραυματίες». Και ο επικεφαλής της βελγικής γενικής εισαγγελείας, που συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου, απέφυγε να δώσει ακριβή αριθμό θυμάτων λέγοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Οι τελευταίες επιβεβαιωμένες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς στο αεροδρόμιο. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των θυμάτων στο μετρό, με τις τελευταίες ώρες να επανέρχονται οι αναφορές για δέκα νεκρούς -ακόμη ανεπίσημες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας