Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στα Δολιανά Ιωαννίνων, όταν έγινε γνωστό ότι μεταφέρονται με λεωφορεία 200 πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας. Κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο για να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων.

Την ίδια ώρα, ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη στελεχών του κόμματος, καθώς και στον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Η ένταση στα Δολιανά άρχισε όταν έγινε γνωστό ότι στο κέντρο φιλοξενίας μεταφέρονται ακόμη 200 πρόσφυγες. Κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και επιτέθηκαν φραστικά στις τοπικές αρχές, ενώ παρέμεναν στο δρόμο στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων.

Υποστήριξαν ότι η Μαθητική Εστία είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνήθηκαν να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους.

Μετά από 17 ώρες ταλαιπωρίας στις 4 τα ξημερώματα, οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο σε ένα κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα για να περάσουν τη νύχτα. Ο στρατός προσέφερε φαγητό, νερό και υπνόσακους. Ένα παιδάκι με την οικογένειά του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας, ενώ Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού προσέφερε βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη.

Το μεσημέρι οι περίπου 200 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και πάλι από το κλειστό γυμναστήριο στα Γιαννιτσά.

Την ίδια ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση στελεχών του κόμματος για την οργάνωση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Οι αντιεξουσιαστές έριξαν φυλλάδια, ενώ αποχωρώντας προπηλάκισαν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων. Όπως έγινε γνωστό, για το επεισόδιο προσήχθησαν 18 άτομα.

Νωρίτερα, ομάδα 50 αντιεξουσιαστών προπηλάκισε τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ.Καχριμάνη και επιχείρησε να τον εμποδίσει να εισέλθει στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο περιφερειάρχης είχε μια έντονη συνομιλία μαζί τους και τα πνεύματα ηρέμησαν όταν αποχώρησε. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών δήλωσε αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας