Την συνεργασία της με τον όμιλο Daimler ενδέχεται να αξιοποιήσει η Renault προκειμένου να «τροφοδοτήσει» με κινητήρες και όχι μόνο το sporstcar που θα αναλάβει την αναβίωση της Alpine.

Σε ερώτηση σχετικά με τον κινητήρα που θα εξοπλίσει το γαλλικό sportscar το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του ως έκδοση παραγωγής στην έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας το προσεχές φθινόπωρο ο επικεφαλής προϊόντικού σχεδιασμού της Renault, Bruno Ancelin, δήλωσε ότι: «αν και θα πρέπει να μειώσουμε το φάσμα κινητήρων που θα χρησιμοποιήσουμε για τα RS μοντέλα και για αυτά της Alpine, αυτό δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος της ισχύος των νέων μοντέλων της Alpine».

«Υπάρχουν λοιπόν δύο λύσεις. Είτε θα χρησιμοποιήσουμε έναν κινητήρα που θα προέρχεται από τις Renault-Nissan και θα αυξήσουμε την ισχύ του είτε θα αναζητήσουμε να αγοράσουμε κάτι άλλο. Στην παρουσίαση της Aston Martin, τα στελέχη της βρετανικής φίρμας είπαν ότι αγοράζουν V8 από την ΑΜG. Και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πιθανό σενάριο μιας και έχουμε ήδη μια συνεργασία με τον όμιλο Daimler», κατέληξε το στέλεχος της Renault.

Αν το σενάριο της επιλογής κινητήρα επικρατήσει, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο V6 των 367 ίππων που οι Γερμανοί χρησιμοποιούν για τις AMG εκδόσεις της με τα διακριτικά 43 και 450 θα αποτελούσε ιδανική πρόταση αν όχι για το , βασισμένο στο πρόσφατο Vision Concept, πρώτο sportscar της Alpine τότε για τα μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας, καθώς όπως έχουν ήδη ανακοινώσει οι Γάλλοι, η Alpine θα παράσχει μια πλήρη γκάμα σπορ μοντέλων.

Auto Express