Ιστορική συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα – Ραούλ Κάστρο στην Κούβα
Στην Κούβα για μια ιστορική επίσκεψη τριών ημερών βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα συναντάται με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι «η αλλαγή θα έρθει στην Κούβα» και ότι ο Ρ.Κάστρο το κατανοεί αυτό.
Στην Κούβα για μια ιστορική επίσκεψη τριών ημερών βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ομπάμα συναντάται με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο.
Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία στην Αβάνα, την οποία αμερικανός ηγέτης επισκέπτεται εδώ και 88 χρόνια. Η συνάντηξη ξεκίνησε με χαμόγελα, προτού οι δύο άνδρες συνεχίσουν τις συνομιλίες τους κεκλεισμένων των θυρών.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο αμερικανός ηγέτης θα ασκήσει πιέσεις στον ηγέτη της Κούβας, ώστε αυτός να προχωρήσει σε οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ενώ θα ακούσει τα παράπονα του συνομιλητή του σχετικά για τις αμερικανικές κυρώσεις που παραμένουν σε ισχύ.
Ο αμερικανός πρόεδρος, ο πρώτος που επισκέπτεται τις ΗΠΑ από το 1928, είπε πριν από τη συνάντηση ότι η αλλαγή θα έρθει στην Κούβα και ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ραούλ Κάστρο το κατανοεί αυτό.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Μέγαρο της Επανάστασης.
Μαζί με τον Ομπάμα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και οι σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου Σούζαν Ράις και Μπεν Ρόουντς.
Ο Ομπάμα είπε στον Ραούλ Κάστρο ότι ο Τζον Κέρι και ο Μπεν Ρόουντς «έκαναν όλη τη δουλειά» της προσέγγισης Κούβας – ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι σε μνημείο για τον Χοσέ Μαρτί, τον ποιητή της κουβανικής ανεξαρτησίας.
Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε βόλτα στην Αβάνα υπό βροχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442