Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS
Οι φωτογραφίες των τριών καταζητούμενων που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων

Η Τουρκία στο κυνήγι τριών «επίδοξων καμικάζι» της ISIS

Με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που θεωρούνται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της ISIS κυκλοφορούν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μόλις δύο ημέρες μετά το νέο χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητά τα ονόματά τους, την ώρα που η συγκλονισμένη χώρα παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.

Με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που θεωρούνται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό της ISIS κυκλοφορούν αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μόλις δύο ημέρες μετά το νέο χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητά τα ονόματά τους, την ώρα που η συγκλονισμένη χώρα παραμένει σε τεντωμένο σχοινί.

Αρκετές εφημερίδες, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα όπως τονίζει το Reuters, κυκλοφορούν τη Δευτέρα με τις φωτογραφίες τριών ανδρών που αναφέρονται ως καταζητούμενοι για σχέσεις με την ISIS και σχεδιασμό «άμεσης» τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται για τρεις τούρκους υπηκόους: Τον Αλί Ντουρμάζ, τον Γιουνούς Ντουρμάζ και τον Σαβάς Γιλζντίζ.

Ο τελευταίος είχε αναφερθεί την Κυριακή σε διαρροές από την αστυνομία ως πιθανός δράστης της επίθεσης στην Οδό του Πέρα, η οποία τελικά αποδόθηκε σε τέταρτο πρόσωπο (τον Μεχμέτ Οζτούρκ).

Τα πνεύματα στην Τουρκία παραμένουν οξυμένα: Ενδεικτικά, η αναφορά τη Δευτέρα ότι η Γερμανική Σχολή στην Κωνσταντινούπολη θα έμενε κλειστή διαδόθηκε γρήγορα ως ενδεχόμενη «ένδειξη» νέας προειδοποίησης – την Πέμπτη, οι γερμανικές υπηρεσίες στην Κωνσταντινούπολη είχαν κλείσει λόγω πιθανής απειλής. Tη Δευτέρα πάντως, η γερμανική πρεσβεία και το προξενείο άνοιξαν κανονικά.

Την ίδια ώρα, στα τουρκόφωνα κοινωνικά δίκτυα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν μέχρι και… λίστες με σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024