Aπάντηση Γ.Παπανδρέου στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά
Στην επιστολή Γεννηματά απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις που ανέκοψαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα.
Στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Αυτό δηλαδή, που σπατάλησε πόρους και δυνατότητες του Ελληνισμού, υπονόμευσε τους δημιουργικούς Έλληνες, τις δημιουργικές Ελληνίδες, αυτό που μας ανάγκασε να ζητούμε δανεικά από τους εταίρους μας με επαχθείς όρους, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία – μια εθνική καταστροφή».
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απαντητική του επιστολή προς την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη αρχίσει την περίοδο 2009-2011 και ανέκοψε η κυβέρνηση Σαμαρά αρχικά και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Επαναλαμβάνει την πρότασή του για μια κοινή συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, όπως αναφέρει, γνωρίζει και κατανοεί, πως τόσο η κ. Γεννηματά όσο και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης:
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανικά σενάρια για Χεζόνια
- Χαλκιδική: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών – Είχε φτιάξει άτυπες χωματερές
- Ο Σπύρος Βούγιας ξανά πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης
- Άρης Αλεξάνδρου: Ένας από αυτούς που αγάπησαν, ίσως υπερβολικά, την αλήθεια
- Τέθηκε σε λειτουργία παραγωγική γεώτρηση στη Δ.Κ. Ανώπολης στα Σφακιά
- Θεσσαλονίκη: «Δεν σας φοβόμαστε» – Κάλεσμα της ΝΔ απέναντι στην τρομοκρατία
- «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Το νέο τρέιλερ, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα
- Ο …χρησμός του Γουίλι Ερνανγκόμεθ για το μέλλον με συμπαίκτη του αδερφό του Χουάντσο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442