
Στην Τουρκία το Σάββατο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
Ενώπιος ενωπίω με τους Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχεται το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ.
Ενώπιος ενωπίω με τους Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου και Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχεται το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως θα συζητηθούν οι «τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», καθώς οι διμερείς σχέσεις.
Το Ιράν και η Τουρκία υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη, αλλά η οικονομική αλληλεξάρτησή τους έχει διατηρήσει τις σχέσεις τους σε καλό σημείο.
Σε συνάντησή τους στην Τεχεράνη νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί και ο Αχμέτ Νταβούτογλου συμφώνησαν ότι πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να τερματιστεί η διαμάχη μεταξύ αντιπάλων πλευρών και να υποστηρίξουν την εκεχειρία στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αντώνης Φωστιέρης: Το αδιόρατο νήμα, η σοφή νομοτέλεια της ποίησης
- Γαλλία: Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες για τις πυρκαγιές – Εκκενώθηκαν τουριστικές υποδομές στην ακτή του Ατλαντικού
- Οι πρώτες δηλώσεις του Ορτέγκα που ήρθε στην Αθήνα – «Πάντα πρωταθλητές με τον Ολυμπιακό» (pics+vids)
- Σύρος: Τελευταίο «αντίο» στη διασώστρια – Νέα αυτοψία ζήτησε η ανακρίτρια, σε εξέλιξη η απολογία του ζευγαριού
- Νέα σενάρια για Γουέστμπρουκ: «Υπάρχουν αναφορές στην Ευρώπη για Παναθηναϊκό, Χάποελ και Ντουμπάι» (pic)
- ΚΚΕ: Απαράδεκτη κυβερνητική παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
