Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβιβασμός με Καμμένο: Τα «στραβά» μάτια έως τον ανασχηματισμό

Συμβιβασμός με Καμμένο: Τα «στραβά» μάτια έως τον ανασχηματισμό

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 Το σενάριο μιας αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου ως επικρατέστερο, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν η κρίση αυτή ξεπεραστεί με σχετικά ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, εκτιμάται ότι τα «τραύματα» από τους χειρισμούς Καμμένου θα παραμείνουν.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Το σενάριο μιας αλλαγής στη σύνθεση της κυβέρνησης προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου ως επικρατέστερο προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα, όπως σημειώνουν Τα Νέα.

Ήδη, το Μαξίμου στρέφει το ενδιαφέρον του στην κοινή, όπως διακηρύσσει, μάχη των δύο κυβερνητικών εταίρων κατά της διαπλοκής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θερμό επεισόδιο στις σχέσεις τους με την αξίωση παραίτησης Μουζάλα από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ θα αντιμετωπιστεί διά της διολισθήσεως.

Με πρώτο σταθμό τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή για την οποία άλλωστε πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα…

Κατά το τετραήμερο που ο Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα αλλάξει και στάση ως προς το ζήτημα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να εφαρμόσει σχέδιο της απορρόφησης των ενδοκυβερνητικών κραδασμών από άλλα μείζονα ζητήματα με στόχο τη σταδιακή υποβάθμιση της έντασης του θέματος Μουζάλα.

Ηδη, οι χθεσινές δηλώσεις Καμμένου είχαν απαλλαγεί τουλάχιστον από την ένταση που κουβαλούσαν το τελευταίο διήμερο. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα αντιμετωπίσει το θέμα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και εν τέλει θα επέλθει «μια ειρηνική λύση» που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Ενώ θεωρείται πλέον αβέβαιο το αν θα χρειαστεί να υποβληθεί καν παραίτηση από τον υπουργό. Η επικρατέστερη εκδοχή εμφανίζει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να κάνουν τα στραβά μάτια για ένα μικρό χρονικό διάστημα ώστε ένας ανασχηματισμός να δώσει τις αναγκαίες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η κρίση αυτή ξεπεραστεί με σχετικά ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, πολλοί εκτιμούν ότι τα «τραύματα» από τους χειρισμούς Καμμένου θα παραμείνουν.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024