Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις Βρυξέλλες η Λούκα Κατσέλη για το Brussels Forum 2016

Στις Βρυξέλλες η Λούκα Κατσέλη για το Brussels Forum 2016

Στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δυο πλευρές του Ατλαντικού» συμμετέχει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Στο Brussels Forum 2016 που διοργανώνει το German Marshal Fund με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δυο πλευρές του Ατλαντικού» συμμετέχει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Φράνκ Φράϊντμαν, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γ.Κατάινεν και η πρόεδρος και σύμβουλος του Center for American Progress Νίρα Τάντεν.

Τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του NBC Ρίτσαρντ Λούι.

Στο φόρουμ φέτος επίσης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόϊμπλε, η Φεντερίκα Μογκερίνι της ΕΕ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Το Φόρουμ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις προοπτικές επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη διαχείριση του προσφυγικού, την σύρραξη στη Συρία και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, τις νέες προκλήσεις στη τεχνολογία και το ρόλο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Η κ. Κατσέλη θα επικεντρώσει την παρέμβασή της στις ακόλουθες πέντε αναγκαίες προϋποθέσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη:

  • Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από την διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.
  • Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στην δημοσιονομική πειθαρχεία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.
  • Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από τη σημερινή καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών – μελών.
  • Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.
  • Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024