Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πέρα από τα βουνά»: Η άποψη του Ζία Ζανγκέ για το μέλλον της Κίνας

«Πέρα από τα βουνά»: Η άποψη του Ζία Ζανγκέ για το μέλλον της Κίνας

H ΑΜΑ Films παρουσιάζει την ταινία Πέρα από τα βουνά του κινέζου σκηνοθέτη Ζία Ζανγκέ (Ακίνητες ζωές – Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2006), που κέρδισε το Βραβείο Carosse d’Or στο τμήμα Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του περσινού Φεστιβάλ Καννών καθώς και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη […]

H ΑΜΑ Films παρουσιάζει την ταινία Πέρα από τα βουνά του κινέζου σκηνοθέτη Ζία Ζανγκέ (Ακίνητες ζωές – Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2006), που κέρδισε το Βραβείο Carosse d’Or στο τμήμα Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του περσινού Φεστιβάλ Καννών καθώς και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν. Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 17 Μαρτίου στους κινηματογράφους Άστυ και Πτι Παλαί. Oι ώρες προβολών στις δύο αίθουσες είναι: 5.20 – 7.40 – 10.00 μ.μ.

«Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας ανέβηκε ραγδαία τη δεκαετία του 1990. Σε αυτό το σουρεαλιστικό οικονομικό περιβάλλον, έχει αλλάξει αναπόφευκτα ο τρόπος ζωής των κατοίκων της και ο τρόπος που διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Ουσιαστικά αυτή η ταινία εξετάζει το πόσο επηρεάζει η οικονομική ανάπτυξη τις συναισθηματικές σχέσεις των ανθρώπων. Αν δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς μπορεί να είμαστε σε 10 χρόνια από τώρα, πώς μπορούμε να αξιολογήσουμε το σήμερα; Και πώς θα καταλάβουμε την »ελευθερία»;», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Ζία Ζανγκέ.

O Ζία Ζανγκέ γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Φενγιάνγκ, της επαρχίας Σανξί, και σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου. Η πρώτη του ταινία «Xia Wu» κέρδισε δύο βραβεία στο τμήμα Forum του Φεστιβάλ Βερολίνου. Έκτοτε, όλες οι ταινίες του πραγματοποιούν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Οι «Ακίνητες ζωές» κέρδισαν τον Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ η «Αίσθηση αμαρτίας» το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία «Πέρα από τα βουνά» κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο τμήμα Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.

Έχει γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ, κάνει την παραγωγή σε ταινίες νέων δημιουργών και συμμετέχει ως ηθοποιός σε ταινίες συναδέλφων του.

Υπόθεση ταινίας

Κίνα, 1999. Στην πόλη Φενγιάνγκ, οι παιδικοί φίλοι, ο ανθρακωρύχος Λιανγκζί και ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου Ζανγκ, είναι ερωτευμένοι με την ίδια κοπέλα, την Τάο, την όμορφη της πόλης. Εντέλει, η Τάο παντρεύεται τον πλουσιότερο από τους δύο, τον Ζανγκ, κι αποκτούν έναν γιο με το όνομα Ντόλαρ.

Κίνα, 2014. Οι Ζανγκ και Τάο χωρίζουν, και ο γιος τους μεταναστεύει στην Αυστραλία με τον επιχειρηματία πατέρα του.

Αυστραλία, 2025. Ο 19χρονος Ντόλαρ μιλάει μετά βίας κινέζικα και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τον πτωχευμένο πατέρα του. Το μόνο που θυμάται από τη μητέρα του είναι το όνομά της.

Το ταινία αποτυπώνει, παράλληλα με την ιστορία που διηγείται, την εξέλιξη της Κίνας, τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και το πώς αλλάζει εξαιτίας αυτών, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο σκηνοθέτης καταθέτει την άποψή του για το μέλλον της Κίνας και την ταυτότητά της.


Πληροφορίες

Από 17 Μαρτίου στους κινηματογράφους Άστυ (Κοραή 4 Αθήνα) και Πτι Παλαί (Ριζάρη 24 Παγκράτι)

Σκηνοθεσία: Ζία Ζανγκέ
Σενάριο: Ζία Ζανγκέ
Φωτογραφία: Γιου Λικ-Γουάι
Μοντάζ: Ματιέ Λακλάου
Μουσική: Γιοσιχίρο Χάνο
Παίζουν οι: Ζάο Τάο, Ζανκ Γι, Λιανγκ Γιν Ντονγκ, Ντονγκ Ζιγιάν, Σίλβια Τσανγκ, Χαν Σανμίνγκ
Παραγωγοί: Ζία Ζανγκέ, Ρεν Ζονγκλούν, Ναταναέλ Κάρμιτζ, Λίου Σιγιού, Σόζο Ιτσιγιάμα
Χώρα Παραγωγής: Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία
Έτος Παραγωγής: 2015
Διάρκεια: 124 λεπτά προσοχή νέα version
στο φεστιβάλ καννών προβλήθηκε 131 λεπτά
Διανομή: ΑΜΑ Films

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024