Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν παζαρεύει με την ΕΕ για τα λεφτά

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν παζαρεύει με την ΕΕ για τα λεφτά

Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προσφυγική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας η Αγκυρα ζητάει 6 δισ. ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές, δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία δεν παζαρεύει για τα χρήματα και θεωρεί ότι η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό, αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, ανέφερε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αγκυρα κι αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024