Σε 44.532 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να διαμένει στη βόρεια Ελλάδα, καθώς φτάνουν στους 23.042. Οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠείναι και σήμερα ασφυκτικά γεμάτοι, ενώ εφιαλτικές στιγμές βιώνουν λόγω κακοκαιρία οι περίπου 12.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη.
Σε 44.532 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να διαμένει στη βόρεια Ελλάδα, καθώς φτάνουν στους 23.042.
Στα νησιά κατεγράφησαν 9.264 άτομα, με το κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (5.830) και στη Χίο (2.149), ενώ ως τις 8.00 το πρωί σημειώθηκαν 1.255 νέες αφίξεις.
Στην Αττική διαμένουν 11.131 άτομα (στο Ελληνικό 4.166, στο λιμάνι του Πειραιά 3.381, στο Σχιστό 2.000) και στην Κεντρική Ελλάδα 1.095.
Όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη συνεχίζουν να βρίσκονται 12.000 άνθρωποι, ενώ στο Χέρσο του Κιλκίς φιλοξενούνται 3.640, στο Πολύκαστρο 3.370 και στα Διαβατά 2.003.
Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται το βράδυ το Βlue Star 2 από τα Δωδεκάνησα. Το πλοίο μεταφέρει 60 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.
Στις 23:35 αναμένεται και ο κατάπλους του Νήσος Μύκονος με 252 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 213 άτομα από τη Μυτιλήνη και 39 από τη Χίο.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας