Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαίοι μεταξύ των θυμάτων επίθεσης σε θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ευρωπαίοι μεταξύ των θυμάτων επίθεσης σε θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε τουριστικό θέρετρο της Ακτής του Ελεφαντοστού όπου ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας 16 πολίτες, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίους, και δύο στρατιώτες. Το θέρετρο Γκραν Μπασάμ, περίπου 40 χλμ ανατολικά από την οικονομική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από τη Δύση. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μαγρέμπ.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε τουριστικό θέρετρο της Ακτής του Ελεφαντοστού όπου ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ αδιακρίτως, σκοτώνοντας 16 πολίτες, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίους, και δύο στρατιώτες.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται Γάλλος υπήκοος, όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μαγρέμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

«Εξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα… Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης» ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουατάρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 16, ενώ μεταξύ αυτών είναι και τέσσερις Ευρωπαίοι.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για τρομοκρατική δολοφονία μετά την επίθεση ενόπλων στο θέρετρο.

Το θέρετρο Γκραν Μπασάμ, περίπου 40 χλμ ανατολικά από την οικονομική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, αποτελεί εκδρομικό προορισμό για τους κατοίκους της Αμπιτζάν το Σαββατοκύριακο, αλλά και δημοφιλή προορισμό για τουρίστες από τη Δύση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι βαριά οπλισμένοι άνδρες με κουκούλες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον θαμώνων του ξενοδοχείου Le L’Etoile du sud.

Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας και έδειξε στο πρακτορείο Reuters φαίνονται τουλάχιστον επτά άνθρωποι να κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση.

«Είδα επτά νεκρούς και τους έχω φιλμάρει. Υπήρχαν τέσσερις ένοπλοι. Κολουμπούσα όταν ξεκίνησε [η επίθεση] και έτρεξα μακριά» δήλωσε ο Νταμάν Κίμα στο πρακτορείο. Ο ίδιος τράβηξε και φωτογραφίες από χειροβομβίδες και πολεμοφόδια που άφησαν πίσω τους οι δράστες της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024