Εθνικισμός και ξενοφοβία κερδίζει, «μαύρη Κυριακή» για την Μέρκελ
Διαστάσεις πολιτικού «σεισμού» προσλαμβάνει η έκβαση των εκλογών-βαρόμετρο για την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό. Η εθνικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει πρωτοφανές ποσοστό από 11 έως 23% «μπαίνοντας» στα περιφερειακά κοινοβούλια και των τριών ομόσπονδων κρατιδίων όπου στήθηκαν κάλπες, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ ηττάται στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit poll.
Διαστάσεις πολιτικού «σεισμού» προσλαμβάνει η έκβαση των εκλογών-βαρόμετρο για την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό. Η εθνικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξασφαλίζει πρωτοφανές ποσοστό από 11 έως 23% «μπαίνοντας» στα περιφερειακά κοινοβούλια και των τριών ομόσπονδων κρατιδίων όπου στήθηκαν κάλπες, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ ηττάται στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit poll.
Η AfD, το ξενοφοβικό κόμμα που μετρά τρία χρόνια ζωής, κάνει την είσοδό της στα τοπικά κοινοβούλια της Βάδη-Βυρτεμβέργης, Ρηνανίας-Παλατινάτο, Σαξονίας-Άνχαλτ.
Οι συντηρητικοί της Μέρκελ χάνουν το ιστορικό τους προπύργιο της Βάδης-Βιρτεμβέργης, όπου λαμβάνουν το 27,5% των ψήφων, ενώ πρώτο έρχεται το κόμμα των Πρασίνων με 32,3%, έπειτα από μία προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησαν οι ανησυχίες που προκάλεσε η ανοιχτή πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στους πρόσφυγες.
Στην Σαξονία-Ανχαλτ, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, η AfD αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση, με 23% των ψήφων, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη για μία χώρα όπου το ναζιστικό παρελθόν είχε κρατήσει μέχρι σήμερα στο περιθώριο της δυνάμεις της ακροδεξιάς. Η CDU εξακολουθεί να είναι εδώ πρώτη δύναμη με το 29% των ψήφων.
Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, η φιλόδοξη αντιπρόεδρος της CDU Γιούλια Κλέκνερ, η οποία έλαβε αποστάσεις από την γενναιόδωρη προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, δεν καταφέρνει να ηγηθεί στο κρατίδιο που παραμένει στα χέρια των σοσιαδλημοκρατών (SPD), το οποίο εξασφαλίζει το 37,5% των ψήφων, έναντι 32,5% της CDU.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 12 η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Συναγερμός στο Μαξίμου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442