Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυσεύρετη η... «καλή προαίρεση» λίγο πριν τις συνομιλίες για τη Συρία

Δυσεύρετη η… «καλή προαίρεση» λίγο πριν τις συνομιλίες για τη Συρία

Δύσκολη και αβέβαιη προδιαγράφεται η -τουλάχιστον, προγραμματισμένη- επιστροφή στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Δαμασκού και αντικαθεστωτικών στη Γενεύη: Οι ομάδες της αντιπολίτευσης απορρίπτουν τους όρους που θέτει το καθεστώς, το οποίο βγάζει έξω από το τραπέζι τη μοίρα του Άσαντ. Η συριακή κυβέρνηση θα στείλει διαπραγματευτική ομάδα στην Ελβετία, λέγοντας όμως πως θα αποχωρήσει εάν δεν έχει εμφανιστεί σε ένα 24ωρο η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.

Δύσκολη και αβέβαιη προδιαγράφεται η -τουλάχιστον, προγραμματισμένη- επιστροφή στις έμμεσες συνομιλίες μεταξύ Δαμασκού και αντικαθεστωτικών στη Γενεύη: Οι ομάδες της αντιπολίτευσης απορρίπτουν τους όρους που θέτει το καθεστώς, το οποίο βγάζει έξω από το τραπέζι τη μοίρα του Άσαντ.

Η συριακή κυβέρνηση θα στείλει διαπραγματευτική ομάδα στην Ελβετία, λέγοντας όμως πως θα αποχωρήσει εάν δεν έχει εμφανιστεί σε ένα 24ωρο η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.

H Δαμασκός, διά του ΥΠΕΞ Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ, επιβεβείωσε το Σάββατο τη συμμετοχή της στο νέο γύρο αλλά υπογράμμισε ότι θα απορρίψει κάθε προσπάθεια να περιληφθούν στην ατζέντα οι προεδρικές εκλογές.

Δείχνοντας δε το δύσκολο έδαφος πριν τη Γενεύη, ο Μουαλέμ είπε χαρακτηριστικά ότι οι συνομιλίες θα αποτύχουν εάν η αντιπολίτευση «έχει ψευδαισθήσεις ότι θα πάρει στη Γενεύη εξουσία που απέτυχε να πάρει στη μάχη».

«Δεν θα μιλήσουμε με κανέναν που μιλά για τη θέση της προεδρίας, τους συμβουλεύω εάν πιστεύουν κάτι τέτοιο να μην έρθουν στις συνομιλίες» είπε, καλώντας την αντιπολίτευση «να εγκαταλείψει τέτοιες ψευδαισθήσεις».

Εξίσου ενδεικτικές ήταν οι αναφορές από την άλλη πλευρά: «Ο Μουαλέμ βάζει ξεκάθαρα τα καφιά στο φέρετρο της Γενεύης» είπε στο Al Arabiya ο Μονζέρ Μαχούς, μέλος της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης. «Τερματίζει τις συνομιλίες πριν καν αρχίσουν» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024