Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα

Πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα

Περίπου 200 πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα, καθώς αρνούνται να μείνουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο ΣΕΑ Αερινού. Μεταξύ τους δεκάδες παιδιά και ένα βρέφος. Η αστυνομία παρακολουθεί την πορεία τους προσπαθώντας να τους μεταπείσει.

Περίπου 200 πρόσφυγες επιστρέφουν με τα πόδια από τον Βόλο στην Αθήνα, καθώς αρνούνται να μείνουν στον προσωρινό καταυλισμό που έχει στηθεί στο ΣΕΑ Αερινού.

Οι συνολικά 249 πρόσφυγες έφτασαν στο Βόλο από τον Πειραιά με λεωφορεία νωρίς το απόγευμα.

Όταν είδαν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, όπου στήθηκε ο προσωρινός καταυλισμός, περίπου 200 άτομα αρνήθηκαν να μείνουν στον καταυλισμό και με τα υπάρχοντά τους ξεκίνησαν να περπατούν στην εθνική οδό με στόχο την επιστροφή τους στην Αθήνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία βρισκόταν στον καταυλισμό, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι σήμερα θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι αύριο θα αναχωρούσαν για την Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη. Όπως ανέφερε, οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι, δεν πείθονταν να μείνουν στο ΣΕΑ και χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων.

Στον χώρο έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες, εγκατάσταση για να γίνει η καταγραφή των προσφύγων και ιατρείο, ενώ τη σίτισή τους ανέλαβε η 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι βρίσκονται δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών.

Την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό παρακολουθεί η αστυνομία προκειμένου να τους μεταπείσει. Οι 50 πρόσφυγες που δεν ακολούθησαν παραμένουν μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024