Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αθωώθηκαν Μπαρτσελόνα, Μπαρτομέου και Ροσέλ για την υπόθεση Νεϊμάρ

Η ισπανική δικαιοσύνη απάλλαξε την Μπαρτσελόνα, τον πρόεδρο της, Γιόσεπ Μπαρτομέου, και τον προκάτοχό του, Σάντρο Ροσέλ, από τις κατηγορίες για φορολογική απάτη στην υπόθεση της απόκτησης του Νεϊμάρ. Μπαρτομέου, Ροσέλ και «Μπάρτσα» κατηγορούνταν ότι εξαπάτησαν τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας κατά περίπου 13 εκατ. ευρώ το διάστημα 2011-14, με τις προσπάθειές τους να αποκρύψουν το πραγματικό κόστος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου επιθετικού από τη Σάντος.

Η ισπανική δικαιοσύνη απάλλαξε την Μπαρτσελόνα, τον πρόεδρο της, Γιόσεπ Μπαρτομέου, και τον προκάτοχό του, Σάντρο Ροσέλ, από τις κατηγορίες για φορολογική απάτη στην υπόθεση της απόκτησης του Νεϊμάρ.

Μπαρτομέου, Ροσέλ και «Μπάρτσα» κατηγορούνταν ότι εξαπάτησαν τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας κατά περίπου 13 εκατ. ευρώ το διάστημα 2011-14, με τις προσπάθειές τους να αποκρύψουν το πραγματικό κόστος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου επιθετικού από τη Σάντος.

Αρχικά ο Ροσέλ είχε ανακοινώσει πως το κόστος της μεταγραφής του 23χρονου άσου ήταν 57.1 εκατ. ευρώ, ωστόσο αργότερα ο σύλλογος παραδέχθηκε ότι μια σειρά από επιπρόσθετα συμβόλαια με τον παίκτη και τον πατέρα του, ανέβασαν την αξία της συμφωνίας πιο κοντά στα 100 εκατ.

Το ανώτατο δικαστήριο της Βαρκελόνης έκανε αποδεκτή χθες την έφεση της Μπαρτσελόνα στην υπόθεση και οι Ροσέλ, Μπαρτομέου κρίθηκαν αθώοι για την υπόθεση του αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας.

Οι δυο παράγοντες των «μπλαουγκράνα» κινδύνευαν με διετή φυλάκιση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού κατηγορούνταν για φορολογικές παραβάσεις στη μεταγραφή του 24χρονου σταρ από τη Σάντος το καλοκαίρι του 2013. Παράλληλα, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Μαδρίτης είχε απαιτήσει να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 22.200.000 ευρώ στους πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024