Η ΕΠΟ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά Κοντονή με άδεια των δικηγόρων
Τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας επιδιώκει η ΕΠΟ, κόντρα στην απόφαση διακοπής της διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία εξασφάλισε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε την Παρασκευή να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την αρθεί η απόφαση Κοντονή.
Τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας επιδιώκει η ΕΠΟ, κόντρα στην απόφαση διακοπής της διοργάνωσης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία εξασφάλισε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΣΔΑ), ώστε την Παρασκευή να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την αρθεί η απόφαση Κοντονή.
Έτσι παρά τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων, η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου έλαβε ειδική άδεια για να εκπροσωπηθεί νομικά στο ΣτΕ.
Σύμφωνα με την ΕΠΟ, η απόφαση του Κοντονή είναι αντισυνταγματική και για το λόγο αυτό, θα ζητηθεί η υπόθεση να εισαχθεί ως «κατεπείγουσα».
Εάν το ΣτΕ δεν κρίνει την υπόθεση ως «κατεπείγουσα», τότε πιθανότατα θα υπάρξει αίτημα ανάκλησης και να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Μάλιστα, από την ΕΠΟ υποστηρίζουν πως η απόφαση Κοντονή έρχεται σε σύγκρουση ακόμη και με τον νέα αθλητικό νόμο που παρουσίασε ο ίδιος ο υφυπουργός, ότι δεν είναι συμβατή και δεν μπορεί να σταθεί νομικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με FIFA και UEFA, ψάχνοντας την ιδανική φόρμουλα για τη συνέχιση του Κυπέλλου.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ευρωπαϊκό δίπορτο για τον ΟΦΗ. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ παίρνει εισιτήριο, όμως με τη νίκη επί του Λεβαδειακού ελπίζει και για την 5η θέση καθώς τον πλησίασε στους δυο βαθμούς. Τα πλέι οφ (5-8) πήραν φωτιά!