Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

CNN: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το χημικό οπλοστάσιο της ISIS στο Ιράκ

Αμερικανικά αεροσκάφη στοχεύουν εγκαταστάσεις με χημικά όπλα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ, σε μία προσπάθεια να εξαλείψουν την ικανότητα της οργάνωσης να χρησιμοποιεί αέριο μουστάρδας, αναφέρει το CNN. Οι τζιχαντιστές της ISIS έκαναν χρήση «δηλητηριωδών ουσιών» εναντίον χωριού στο βόρειο Ιράκ.

Αμερικανικά αεροσκάφη στοχεύουν εγκαταστάσεις με χημικά όπλα του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη στο Ιράκ, σε μία προσπάθεια να εξαλείψουν την ικανότητα της οργάνωσης να χρησιμοποιεί αέριο μουστάρδας, αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με το δίκτυο δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα πλήγματα, τα οποία πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, ήταν επιτυχή.

Το CNN μεταδίδει ότι κρατούμενος, στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, παρείχε στην αμερικανική κυβέρνηση τις πληροφορίες, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πλήγματα.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 40 άνθρωποι υπέστησαν συμπτώματα ασφυξίας και δερματικούς ερεθισμούς στο βόρειο Ιράκ, μετά από επίθεση με όλμους και ρουκέτες Κατιούσα με «δηλητηριώδεις ουσίες».

Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από θέσεις που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και έπληξαν το χωριό Τάζα το βράδυ της Τρίτης, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν νεκροί από την επίθεση, ωστόσο πέντε άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται, σημειώνουν υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Τάζα.

Το χωριό κατοικείται κυρίως από σιίτες Τουρκμένους και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της –πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου– πόλης Κιρκούκ, σε μια περιοχή που ελέγχεται τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά.

«Η γόμωση των βλημάτων αυτών περιείχε δηλητηριώδεις ουσίες. Δεν γνωρίζουμε ποιες» δήλωσε ο Νατζμουντίν Καρίμ, κυβερνήτης της επαρχίας Κιρκούκ, σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στο χωριό.

Συνολικά 24 όλμοι και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Μπασίρ με στόχο την Τάζα, ανέφερε ο Γουάστα Ρασούλ, διοικητής των Πεσμεργκά στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024