Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη» Τσέλσι-Παρί, ενδιαφέρον για Μήτρογλου, Σάμαρη

«Μάχη» Τσέλσι-Παρί, ενδιαφέρον για Μήτρογλου, Σάμαρη

Συνέχεια σήμερα, Τετάρτη, στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League με την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Παρί Σεν Ζερμέν να κλέβει την παράσταση μετά το ανοιχτό 2-1 του πρώτου αγώνα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το ματς Ζένιτ-Μπενφίκα, με την πορτογαλική ομάδα των Μήτρογλου-Σάμαρη να έχει ένα μικρό προβάδισμα ύστερα από το 1-0.

Στο Stamford Bridge, η Τσέλσι θα δεχθεί την επίσκεψη της Παρί Σεν Ζερμέν, προσπαθώντας να ανατρέψει την ήττα (2-1) που γνώρισε στο Παρίσι και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Είναι η τρίτη φορά στην σειρά που οι δύο τους συναντιόνται στην κορυφαία διοργάνωση, με τις δύο προηγούμενες να έχουν από μία πρόκριση, που έφτασε χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Το 2014 ήταν η χρονιά της Τσέλσι, πέρσι της Παρί Σεν Ζερμέν. Η Τσέλσι είναι αήττητη στα 7 τελευταία της εντός έδρας ματς με Γάλλους και κράτησε ανέπαφη την εστία της σε πέντε από αυτά.

Οι Γάλλοι θέλουν την τέταρτη συνεχή παρουσία στα προημιτελικά, έχοντας αποκλειστεί το 2013 και 2015 από την Μπαρτσελόνα και το 2014 από την Τσέλσι.

Η αγγλική ομάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία αρχηγό της Τζον Τέρι, αλλά ο επιθετικός Ντιέγκο Κόστα θα επιστρέψει , αφού έχασε την ισοπαλία (1-1) του Σαββάτου με την Στόουκ, εξαιτίας ενός μικρού τραυματισμού στον τένοντα.

Από τον άλληο Λοράν Μπλαν μάλλον θα πρέπει να αντικαταστήσει τον μέσο-κλειδί Μάρκο Βεράτι με τον Αργεντινό πλέι -μέικερ Χαβιέ Παστόρε, επειδή ο Βεράτι έχει ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Επιστρέφει ο Ματουιντί, μετά από ένα τραυματισμό στο μηρό, ενώ ο Λούκας αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό πλευρό της επίθεσης αντί του Εντισον Καβάνι, που σημείωσε το νικητήριο γκολ της Παρί Σ.Ζ στο Παρίσι πριν από τρεις εβδομάδες της.

Και Ζένιτ-Μπενφίκα

Η Μπενφίκα θα παρατάξει μία αυτοσχέδια οπισθοφυλακή, όταν θα βρεθεί σε έναν από τους λιγότερο αγαπημένους προορισμούς της, για να υπερασπιστεί το προβάδισμα (1-0) που πήρε στην Λισαβόνα, απέναντι στην Ζενίτ στους «16» του Champions League.

Η πρωταθλήτρια είναι χωρίς τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον τερματοφύλακά της Ζούλιο Σέζαρ, για τον επαναληπτικό με τους Ρώσους στο Petrovskiyι.

Λουιζάο και Λισάντρο Λόπεζ είναι τραυματίες, ενώ ο Ζαρντέλ είναι τιμωρημένος. Κατάσταση που αφήνει τον Βίκτορ Λίντελοφ, που ξεκίνησε σαν αναπληρωματικός, ως το μοναδικό αναγνωρισμένο κεντρικό αμυντικό στην ομάδα.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας Αντρέ Αλμέιδα είναι επίσης τιμωρημένος, ενώ ο Ζούλιο Σέζαρ θα αντικατασταθεί από τον συνδάδερφό του, Βραζιλιάνο, Εντερσον, αφού αντιμετωπίζει τραυματισμό στον μηρού. Παίκτες από την ομάδα Νέων, βρίσκονται ανάμεσα στους 21 που πήρε ο Ρουί Βιτόρια μαζί του στη Ρωσία, εκεί όπου η αποστολή της Μπενφίκα συνάντησε το γνωστό κρύο του ρωσικού Χειμώνα.

Το ρεκόρ της Μπενφίκα είναι μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε επτά επισκέψεις στη Ρωσία. Η μονδική της νίκη έφτασε πριν από 20 χρόνια, όταν επικράτησε (2-3) της Λοκομοτίβ Μόσχας στο Κύπελλο Κυπελλούχων, που πλέον έχει καταργηθεί.

Το αφεντικό της Ζενίτ, Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος αντιμετώπισε την Μπενφίκα επτά φορές ως προπονητής της Ακαντέμικα και της Πόρτο, είπε ότι οι φίλαθλοι μπορούν να ωθήσουν τους παίκτες να φτάσουν στη νίκη και για πρώτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024