Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Παρί με Ζλάταν στους «8», όπως και η Μπενφίκα του Μήτρογλου

Η Παρί με Ζλάταν στους «8», όπως και η Μπενφίκα του Μήτρογλου

Η ιστορία επαναλήφθηκε και η Παρί Σεν Ζερμέν απέκλεισε την Τσέλσι από το Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που δημιούργησε το πρώτο γκολ (Ραμπιό 16') και πέτυχε το δεύτερο στο 67', οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησαν 2-1 στο Λονδίνο και πήραν την πρόκριση στους «8» καθώς είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς. Όπως και στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, έτσι και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, η Μπενφίκα σκόραρε στο τέλος, νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» του Champions League. 

Η ιστορία επαναλήφθηκε και η Παρί Σεν Ζερμέν απέκλεισε την Τσέλσι από το Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς που δημιούργησε το πρώτο γκολ (Ραμπιό 16΄) και πέτυχε το δεύτερο στο 67΄, οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησε 2-1 στο Λονδίνο και πήραν την πρόκριση στους «8» καθώς είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς.

Ο σούπερ σταρ της Παρί έβγαλε «μαγική» ασίστ στον Ραμπιό στο 16΄ για το 0-1. Ο Ντιέγκο Κόστα ισοφάρισε γρήγορα στο 27΄, με εξαιρετική προσπάθεια και «άδειασμα» στον Τιάγκο Σίλβα. Ομως, ο τραυματισμός του Ισπανού που αντικαταστάθηκε στο 60΄ στέρησε την επιθετική «φρεσκάδα» των γηπεδούχων που έχουν μόνο δύο ήττες από τότε που έφυγε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Αμφότερες από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στο 67΄ ο Ιμπραϊμοβιτς ήταν ο εκτελεστής στην υποδειγματική πάσα του Ντι Μαρία, διαμορφώνοντας το 1-2.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες: Φάμπρεγας, Μίκελ, Ιβάνοβιτς – Τιάγκο Μότα, Ραμπιό, Ματουϊντί

ΤΣΕΛΣΙ (Χίντινκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μίκελ, Αζάρ (77΄ Όσκαρ), Γουϊλιαν, Κένεντι, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα (60΄ Τραορέ).

ΠΑΡΙ ΣΖ (Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίς, Ραμπιό, Λούκας Μόουρα (78΄ Παστόρε), Τιάγκο Μότα, Ντι Μαρία (82΄ Καβάνι), Ματουϊντί (87΄ Φαν ντερ Βίλ), Ιμπραΐμοβιτς.

Τα κατάφερε και ο… Μήτρογλου

Όπως και στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, έτσι και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, η Μπενφίκα του «δικού» μας Κώστα Μήτρογλου (σ.σ. ο Έλληνας άσος δεν ήταν στη μέρα του και έγινε αλλαγή στο 66′), σκόραρε στο τέλος, νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Ο Νίκο Γκαϊτάν στο 85΄ ήταν αυτός που ισοφάρισε το γκολ του Χουλκ στο 69΄ ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλίσκα διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Πορτογάλων, που είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Απόψε διεξήχθη ένα «μοιρασμένο» ματς με τη Ζενίτ να αναζητά με επιμονή το πολύτιμο γκολ. Τα κατάφερε στο 69΄ με κεφαλιά του Χουλκ μετά από σέντρα του Ζιρκόφ. Ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος όταν ο Ραούλ Χιμένες, που μπήκε στη θέση του Μήτρογλου, εκτόξευσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 85΄.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και… επέστρεψε στο κεφάλι του Γκαϊτάν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-1 και έστειλε τη Μπενφίκα στους προημιτελικούς. «Κερασάκι στη τούρτα» το γκολ του Ταλίσκα από ασίστ του Γκαϊτάν στο 90+5΄.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Χουλκ – Μήτρογλου, Πίτσι

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίγιας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58΄ Σμολνίκοφ), Λουϊς Νέτο, Λομπέρτς, Ζιρκόφ, Χουλκ, Μαουρίσιο (82΄ Γιουσουποφ), Κοκόριν (58΄ Σατόφ), Ντάνι, Τζιούμπα, Βίτσελ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Σαντάνα, Σεμέδο, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελιζέου, Πίτσι (72΄ Σάλβιο), Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (66΄ Χιμένες), Ζόνας (90+1΄ Ταλίσκα).

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Α΄αγ. Β΄αγ.
Γάνδη (Βέλγιο)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 2-3 0-1
Ρόμα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 0-2
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-1 2-1
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) 1-0 2-1
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 15/3
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3 15/3
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2 16/3
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2 16/3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
5, 6, 12 και 13 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
26,27 Απριλιου, 3,4 Μαϊου

ΤΕΛΙΚΟΣ
28 Μαϊου 2016 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024