Για ποια νοσήματα πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά και ενήλικες
Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών και των ενηλίκων για συγκεκριμένα νοσήματα αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Σε ειδική εγκύκλιο που θα εκδοθεί προσεχώς θα αναφέρονται λεπτομερώς οι οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας.
Κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών και των ενηλίκων για συγκεκριμένα νοσήματα αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Σε ειδική εγκύκλιο που θα εκδοθεί προσεχώς θα αναφέρονται λεπτομερώς οι οδηγίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα μας και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα. Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.
Θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας. Οι συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέτασε επίσης το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και επανεξέτασε το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442