Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Η Ελλάδα μετά τη Σύνοδο παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα

ΝΔ: Η Ελλάδα μετά τη Σύνοδο παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα

Η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμες τις ημέρες μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι η ελάχιστη ελληνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, δυστυχώς, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες δεσμευτικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις. Έτσι η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα. Χωρίς τη στήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης μένει αντιμέτωπη με την παράταση της σημερινής δραματικής κατάστασης. Αφενός, με δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αφετέρου, με συνέχιση των εκτός ελέγχου μεταναστευτικών ροών στα σύνορά μας» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι η αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας είναι απαραίτητη. Εκφράζει, ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία για τις υπερβολικές τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου η Άγκυρα να εφαρμόσει συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της ΕΕ.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το προσφυγικό δεν μπορεί να γίνεται πρόφαση ή άλλοθι για μη τήρηση και των υποχρεώσεων που έχει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρας.

Χαρακτηρίζει εξαιρετικά κρίσιμες τις ημέρες μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι η ελάχιστη ελληνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Αυτό τουλάχιστον περιμένουμε να επιτύχει ο κ. Τσίπρας και όχι να γίνεται ‘συνήγορος’ των ‘δελεαστικών’, όπως είπε, προτάσεων του κ. Νταβούτογλου» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024