Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Σε κίνδυνο η εκεχειρία, «ρουκέτες σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες»

Συρία: Σε κίνδυνο η εκεχειρία, «ρουκέτες σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες»

O συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 90 αεροπορικές επιδρομές στην χώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ρουκέτες σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

O συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 90 αεροπορικές επιδρομές στην χώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε μια συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας επισήμανε ότι οι όροι της εκεχειρίας δεν τηρούνται, καθώς οι πολιορκίες συνεχίζονται, τα φορτία με τις ιατρικές προμήθειες και τα τρόφιμα δεν έχουν πρόσβαση με αποτέλεσμα να μην διανέμονται σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

«Πιστεύω ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, καμία βοήθεια δεν έχει εισέλθει στις πολιορκούμενες περιοχές και οι κρατούμενοι δεν έχουν απελευθερωθεί» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς έναντι των Ρώσων.

Στο μεταξύ, η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εκτόξευσαν ρουκέτες σε περιοχή κοντά σε μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία σήμερα, κάνοντας λόγο για μια επέκταση των επιχειρήσεων που συνεχίζονται σε αυτήν την περιοχή παρά τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

Σφοδρά πυρά και ρουκέτες πλήττουν τα περίχωρα της πόλης Γκασανίγια, που βρίσκεται μεταξύ των τουρκικών συνόρων και της πόλης Τζισρ αλ Σουγκούρ, που ελέγχουν οι αντάρτες, στην επαρχία Ιντλίμπ. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024