Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μουσική + Ποίηση»: Η τελευταία βραδιά

«Μουσική + Ποίηση»: Η τελευταία βραδιά

To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας. Δύο ζευγάρια συνθετών και ποιητών κάθε μήνα, από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στη σκηνή του Τριανόν. Ο κύκλος «Μουσική + Ποίηση» 2015-2016 γίνεται σε […]

To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας. Δύο ζευγάρια συνθετών και ποιητών κάθε μήνα, από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στη σκηνή του Τριανόν. Ο κύκλος «Μουσική + Ποίηση» 2015-2016 γίνεται σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.

Η πέμπτη και τελευταία βραδιά του κύκλου Μουσική + Ποίηση 2015/16 πραγματοποιείται την Κυριακή 6 Μαρτίου στο Τριανόν. Στο πρώτο μέρος ο συνθέτης Jonas Kocher και ο ποιητής Πέτρος Γκολίτσης παρουσιάζουν την παράσταση «Η σάρκα των προσωρινών» («The flesh of the temporary»). Στο δεύτερο μέρος ο συνθέτης Νίκος Παναγιωτάκης και ο ποιητής Σωτήρης Σελαβής παρουσιάζουν την παράσταση «Looking forward…».

Πρώτο Μέρος
Jonas Kocher + Πέτρος Γκολίτσης
«Η σάρκα των προσωρινών» / «The flesh of the temporary»

Η «Σάρκα των Προσωρινών» είναι μια μουσικο-ποιητική σύμπραξη του Ελβετού μουσικοσυνθέτη Jonas Kocher και του Θεσσαλονικιού ποιητή Πέτρου Γκολίτση, πάνω στην ομώνυμη ποιητική συλλογή.
Το έργο (ακορντεόν, συνθεσάιζερ και πιάνο) είναι μια minimal μουσική σύνθεση με ιδιότυπα ανοίγματα, μετεωρισμούς και εντάσεις, που ανοίγει με τα «Εισόδια (αντί καλωσορίσματος)» και το ποίημα ο «Πάσσαλος», όπου ακούμε το χαρακτηριστικό «έσπαζε πάνω μου το μαύρο φως», και κλείνει με τα «Εξόδια (Σαν ξόδι)» και το ποίημα «Η προεξοχή» όπου «τοπία κατεβαίνουν λαιμητόμοι/ πίδακες μες στο αίμα και στο φως». Στο ενδιάμεσο συμμετέχουμε σ’ ένα κατέβασμα στην «Πόλη κάτω από την πόλη, Θεσσαλονίκη 2013 μ.Χ.» και στο σωματικό DNA, και από εκεί ακολουθεί ένα ανέβασμα στον ιστορικό και πιο πάνω στον χρόνο της αστροφυσικής του σύμπαντος.

Ο σχηματισμός της μουσικοποιητικής κοσμολογίας των δύο νέων δημιουργών αναπραγματεύτεται, σύμφωνα με την κριτική, «την ύπαρξη από μια σκοπιά οντοβιολογική: όχι ως βιολογική (ή φυσική), ούτε ως οντολογική (ή μεταφυσική) απλώς οντότητα, αλλά με την άμεση υπέρβαση των δυο συνθετικών (όπως πρέπει να είναι κάθε ουσιαστική μεταφορά). Ένα έργο που δεν ανακαλεί ούτε σχολιάζει. Με ποιήματα-συνθέσεις όχι εκ των υστέρων, αλλά εν ενεργεία. Τώρα που ακούγονται και που διαβάζονται σ υ μ β α ί ν ο υ ν».

Συντελεστές
Σύνθεση: Jonas Kocher
Ποίηση: Πέτρος Γκολίτσης
Αφήγηση: Πέτρος Γκολίτσης
Αναλογικό synthesizer: Νίκος Κυριαζόπουλος
Ακορντεόν: Jonas Kocher
Πιάνο: Αλέξης Πορφυριάδης

Διάρκεια: 30 λεπτά

Δεύτερο Μέρος
Νίκος Παναγιωτάκης + Σωτήρης Σελαβής
«Looking forward…»

Μια αναζήτηση μέσα από μια ηχητική αναδρομή, μια ευκαιρία εξερεύνησης, ένα ηχητικό ταξίδι με γνωστές και άγνωστες προεκτάσεις. Ένα παιχνίδι στο γνωστό και το άγνωστο, στο συγκεκριμένο και το τυχαίο. Με αφορμή το ποιητικό βιβλίο του Σωτήρη Σελαβή, «Κασετίνα»

Συντελεστές

Σύνθεση: Νίκος Παναγιωτάκης
Ποίηση: Σωτήρης Σελαβής

Ηχογραφημένο υλικό, Κιθάρα, Effect: Νίκος Παναγιωτάκης
Laptop, Live electronics: Δημήτρης Καραγεώργος
Laptop, Live electronics: Κωνσταντίνος Κούζας
Ηχητικές παρεμβάσεις, κρουστοί και πνευστοί ήχοι: Μαρία Χαλέπη
Απόδοση ποίησης: Ασημίνα Καθέρη

Διάρκεια: 40 λεπτά

Πληροφορίες:
Πολυχώρος ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα
Τηλ: 210 – 82 15 469
leo@trianon.gr
http://www.trianon.gr/

Πρόσβαση:

Ηλεκτρικός: Στ. «ΒΙΚΤΩΡΙΑ»

Ημέρα & Ώρα συναυλίας:
Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στις 20.30

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 8€

Κρατήσεις:
musicisnetwork@gmail.com

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/190594961304460/
FB PAGE: https://www.facebook.com/musicisnetwork/

entertainment.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024