Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες καραμπίνες και εκρηκτικά στο πλοίο που πιάστηκε στην Κρήτη

Χιλιάδες καραμπίνες και εκρηκτικά στο πλοίο που πιάστηκε στην Κρήτη

Κοντόκανες καραμπίνες κι εκρηκτικά μετέφερε το υπό σημαία Τόνγκο φορτηγό «Trader» που εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ελέγχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κισσάμου Χανίων. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών.

Κοντόκανες καραμπίνες κι εκρηκτικά μετέφερε το υπό σημαία Τόνγκο φορτηγό πλοίο «Trader» που εντοπίστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και ελέγχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κισσάμου Χανίων, στην Κρήτη.

Το πλοίο, που είχε φορτώσει σε Μερσίνα και Σμύρνη και είχε προορισμό τον Λίβανο και τις νότιες ακτές της Αφρικής, είχε οδηγηθεί στο πλησιέστερο λιμάνι της Σούδας, για να ξεφορτωθούν με γερανό και να ανοιχτούν-ελεγχθούν τα έξι εμπορευματοκιβώτια που κουβαλούσε. Όπως διαπιστώθηκε, είχε φορτώσει 6.400 κοντόκανες καραμπίνες σε ένα κοντέινερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών σε ένα δεύτερο.

Καθώς τα έγγραφα για το φορτίο αυτό είναι αμφίβολης νομιμότητας και χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος, με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, τα εμπορευματοκιβώτια αυτά κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, έγινε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του με τη συνδρομή και σκύλου του Λιμενικού, καθώς και έλεγχος υφάλων. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των άλλων τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για το εντεκαμελές πλήρωμά του (έξι Σύροι, τέσσερις Ινδοί, ένας Λιβανέζος).Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σούδας, προς επιθεώρηση αποκατάσταση προβλημάτων που σχετίζονται με το αξιόπλοό του. Μόλις αυτά αποκατασταθούν, αναμένεται να αναχωρήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024