Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ.Μητσοτάκης

Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κ.Μητσοτάκης

Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύνθημα «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές, τη διαφάνεια, τον σεβασμό στον φορολογούμενο και την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύνθημα «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές, τη διαφάνεια, τον σεβασμό στον φορολογούμενο και την ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

«Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη ΝΔ.

Όπως είπε η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκ ευρώ.

«Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκ. ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η ΝΔ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος. Όπως είπε θέλει οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε τρία χρόνια από τα 8,2 εκ. ευρώ στα 2,5 εκ., να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%.

«Θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις για να μπορούμε να λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια» είπε τονίζοντας πως η ΝΔ μετακομίζει από ένα ακριβό κτίριο που πλήρωνε 95.000 ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9.500, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και το « επιθετικό» όπως το περιέγραψε πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

«Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότηση θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση» τόνισε επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα βασιστεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές χορηγίες.

«Η ΝΔ ανήκει στα μέλη της. Θέλουμε χορηγίες αλλά θέλουμε και να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου τα μέλη θα μπορούν να συνεισφέρουν στο κόμμα μικρά ποσά» τόνισε, παρουσιάζοντας τη νέα πλατφόρμα www.nd.gr/donate όπου θα μπορούν τα μέλη να στηρίζουν οικονομικά τη ΝΔ με «απόλυτη διαφάνεια».

«Αν υπολογίσουμε ότι 1 στους 4 από τα εγγεγραμμένα μέλη στηρίξουν τη ΝΔ μόνο και μόνο από αυτή τη δράση θα έχουμε 2 εκ. ευρώ» είπε, ενώ επεσήμανε ότι από την 31η Μαρτίου θα δημοσιεύεται η διαύγεια της ΝΔ με όλες τις δαπάνες του κόμματος ανά τρίμηνο. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο. Μέλη και φίλοι χρηματοδοτούν το κόμμα. Ζητούμε την άποψη των μελών για τις πολιτικές αποφάσεις. Η οικονομική πολιτική χαράσσεται με διαφάνεια και λογοδοσία και τα μέλη και οι φίλοι αξιολογούν το κόμμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται τις ιδιωτικές χορηγίες αν γίνονται με διαφάνεια.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και να μην επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο. Εύχομαι το παράδειγμα της ΝΔ να το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα. Τα κόμματα είναι πυλώνες του δημοκρατικού μας συστήματος. Η απαξίωσή τους υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος και προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο χρηματοδότησης του κόμματος» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024