Στις δηλώσεις που έκανε στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τους δικηγόρους αναφέρθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Προσωπικές συζητήσεις και χιούμορ όσα, με ξέρουν καλά οι δικηγόροι».

Στις δηλώσεις που έκανε στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τους δικηγόρους αναφέρθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και μερικά κιλά» δήλωσε ο υπουργός στη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα.

Σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, εξήγησε:

«Είναι μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα που ήθελε να ζήσει (ο δημοσιογράφος) μία ολόκληρη μέρα μαζί μου, πώς ζει ένας υπουργός, αν θέλετε, και υπό τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

» Ωραία. Δηλαδή, όταν είσαι όλη μέρα με έναν άνθρωπο, δεν κάνεις συζητήσεις προσωπικές; Δεν κάνεις χιούμορ; Δηλαδή, δεν κατάλαβα καλά, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο φίλος μου ο κ. Βερβεσός πρώτη φορά.

» Δεν ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα ζητήματα των δικηγόρων; Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά τους μαχόμενους δικηγόρους και είναι πολύ σαφής και η στάση μου στους μεγαλοδικηγόρους, που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.

» Δεν έχω πει τίποτε περισσότερο και την ίδια κουβέντα έχω πει και το 1980, όταν μας κάλεσε κάποτε, τους τυφλούς, ο Ράλλης, σε μια κινητοποίηση, στις 6 Δεκεμβρίου, παρουσία και τεσσάρων-πέντε βουλευτών όλων των κομμάτων. Που μου λέει ο Ράλλης ‘κάνετε και πορείες’ και απάντησα ‘καλό είναι που κάνουμε και πορείες, χάνουμε και κανένα κιλό’. Κάναμε λοιπόν ένα χιούμορ και το ερμήνευσαν τώρα.

» Ξεχνάνε όμως πόσες φορές, όταν χρειάστηκαν στήριξη στη Βουλή, ποιος την έκανε.»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τη δήλωση Κουρουμπλή σχολίασε: «Στράφι πήγαν οι αντιμνημονιακές πορείες του κ. Κουρουμπλή, καθώς ό,τι έχασε, το ξαναπήρε ως υπουργός του τρίτου Μνημονίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr